Chorvátsky kuchár ma naučil RECEPT na tieto bravčové rezne: Mäsko je mäkké a šťavnaté, nič iné už nehľadám!

Niektorí členovia mojej rodiny nie sú zrovna mäsové typy, ale keď pripravím tento pokrm, tak nedokážu odolať.

Neskutočne chutné, jemné a šťavnaté bravčové rezne s dokonalou omáčkou, ktoré vám v ústach spôsobia explóziu chutí.

 

 

Niektorí členovia mojej rodiny nie sú zrovna mäsové typy, ale keď pripravím tento pokrm, tak nedokážu odolať.

Vynikajúci recept na šťavnaté bravčové rezne z youtube kanála Sace Recepti.

Potrebujeme:

500 g bravčového karé (4 plátky)

2 PL hladkej múky

3 PL ajvaru

250-300 ml vody

 

 

2-3 strúčiky cesnaku

1 PL horčice

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej

petržlenovú vňať

Postup:

Vykostené karé na tvrdej podložke prekryjeme fóliou. Vyklepeme hladkou stranou tĺčika.

 

 

Plátky z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.

Potom mäso potrieme z oboch strán horčicou.

Bravčové rezne obalíme v múke.

Na panvici zohrejeme olej, vložíme plátky a smažíme z oboch strán do zlatista.

 

 

Osmažené rezne poukladáme do zapekacej formy.

Do oleja, v ktorom sme vysmážali rezne, nasypeme múku.

Premiešame a smažíme, kým sa nevytvorí zásmažka.

 

 

Potom pridáme ajvar a zamiešame.

Do zmesi nalejeme vodu a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

Ďalej do omáčky pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak.

 

 

Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zamiešame.

Omáčku nalejeme na bravčové plátky v zapekacej forme.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 220°C.

 

 

Pečieme asi 30 minút.

10 minút pred koncom pečenia prekryjeme formu papierom na pečenie.

Lahodné rezne servírujeme so zemiakovou kašou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes