plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravená celkom bez tuku: Fajnová „mokrá“ citrónová piškóta – šťavnatá a mäkučká ako obláčik!

Stačí pridať ovocie, krém, alebo si ju len posypte práškovým cukrom a nakrájajte. Táto jemná piškóta je skutočne lahodná a chutí vynikajúco aj na druhý deň.

Stačí pridať ovocie, krém, alebo si ju len posypte práškovým cukrom a nakrájajte. Táto jemná piškóta je skutočne lahodná a chutí vynikajúco aj na druhý deň.

Potrebujeme:

4 vajcia

200 g práškového cukru

200 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

Citrónovú kôru z jedného citrónu

8 lyžíc horúcej vody

Postup:

Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach horúcu vodu. Biely ušľaháme na tuhý sneh, vmiešame do žĺtkovej hmoty a nakoneic primiešame aj múku spolu s práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme na plech (22×30 cm) vystlaný papierom na pečenie

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečenú tortu posypeme vanilkovým cukrom a drvenými orechmi. Nakrájame na polmesiačiky a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes