plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na šaláty: Beriem obyčajnú ČÍNSKU kapustu a na VEĽKÚ NOC robím najjednoduchšie a najchutnejšie predjedlo pre návštevy!

Konzumácia čínskej kapusty má veľa výhod. Okrem toho, že vďaka tým správnym receptom si na nej skvele pochutíte, môžete jej zjesť takmer kilogramy a schudnete.

Nakrájame si kuracie mäso na stredné kúsky. Posypeme soľou a korením. Kuracie mäso opražíme na 1 lyžici oleja, mäso potom necháme vychladnúť. Čisté listy kapusty natrháme na kúsky. Uhorky papriky narežeme na kúsky. Zeleninu a kuracie mäso pridáme navrch kapusty. V samostatnej miske zmiešame prírodný jogurt s 1 lyžičkou olivového oleja, horčicou, soľou a korením. Celý šalát zamiešame a pridáme dresing. Navrch poukladáme paradajky a uvarené vajcia na tvrdo.

Šalát z čínskej kapusty, mrkvy a kmínu na dobré trávenie

Výborný šalát z pekinskej kapusty s čiernym rascou. Jeho príprava je jednoduchá. Základom je nakrájané ono čínska kapusta, ku ktorému sa následne pridáva trocha mrkvy a samozrejme onen rasca, ktorý mu pridá na zaujímavosti samotnej chuti. Všetko sa ďalej dochucuje tiež trochou syra a šťavou z granátového jablka. Kto ho nemá k dispozícii, môže ako alternatívu použiť klasiku v podobe limetky alebo citróna.

Super šalát z čísnkej kapusty – ľahký a pritom zasýti

Vyskúšajte napríklad namiesto ťažkej večere, alebo obedu.

Potrebujeme:

1 menšiu čínsku kapustu

250 g cherry paradajok

50-60 g syra s nižším obsahom tuku

1 ks kuracích pŕs

1 krajec chleba (ideálne celozrnného)

Na zálievku:

3 lyžice gréckeho jogurtu

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku kôpru nasekaného nadrobno

1 lyžicu petržlenovej vňate nasekanej nadrobno

Soľ a korenie podľa chuti

Šťavu z citróna

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a na uvaríme, alebo nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji.

Čísnku kapustu nakrájame na pásiky a rajčiny pekrojíme na polovice a zmiešame s kapustou.

Z chlebíka odstránime kôrku a nakrájame na kúsky. Preložíme na plech vystlaný alobalom, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým povrch krutónov nie je zlatistý.

Pripravíme si zálievku – v miske zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme ku krájanej zelenine, posypeme syrom a prelejeme zálievkou. Nakoniec posypeme krutónmi.

Caesar šalát s čínskou kapustou

Potrebujeme:

200 g kuracieho mäsa uvareného, alebo grilovaného

300 g čínskej kapusty

100 g tvrdého syra

80 g domácich krutónov (chlieb nakrájaný na kocky, opečený na suchej panvici)

2 polievkové lyžice  domáca majonéza

1 strúčik cesnaku

°1/2 zväzku zenej cibuľky

Citrónovú šťavu

Postup:

Mäso ochuťte a nechajte vychladnúť. Potom nakrájame na dlhšie kúsky.

Jemne nakrájajte kapustu. Paradajky nakrájajte na plátky a jemne nakrájajte syr.

Primiešajte pretlačený cesnak, majonézu, citrónovú šťavu a nakrájanú zeleninu.

Zmiešajte všetky pripravené prísady s krutónmi, majonézou a podávame s čínskou kapustou.

S čínskou kapustou a kuracím mäsom

Potrebujeme:

300 g čínskej kapusty

300 g kuracieho mäsa uvareného, alebo varenej šunky

1 uhorka

4 vajcia uvarené natvrdo

1 zväzok zelená cibuľa

3 polievkové lyžice domáca majonéza alebo kyslá smotana

soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Uvarené mäso nakrájajte na kúsky.

Nakrájajte kapustu, cibuľu a aj uhorku na prúžky.

Vajcia taktiež nakrájajte na kúsky.

Zmiešajte všetky ingrediencie, zmiešajte so soľou, korením a domácou majonézou.

Šalát „Dúha“

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

500 g čínskej kapusty

2 ks červenej cibule

1 ks žltej papriky

1 ks červenej papriky

Na zálievku:

1 zväzok zelenej cibuľky

1-2 strúčiky cesnaku

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžicu dijonskej horčice

Korenie podľa chuti (bazalka, oregano, …)

Postup:

Kuracie mäso uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Kapustu, papriku, cibuľu a 1/2 zelenej cibuľky nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladnutým kuracím mäsom.

Pripravíme si zálievku. Pretlačený cesnak zmiešame s horčicou, smotanou a zelenou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.

Šalát s kuracím mäsom zalejeme omáčkou a môžeme podávať.

Kompletný fotopostup nájdete TU.

Výborný šalát s jogurtovým dressingom

Potrebujeme:

240 g krabích tyčiniek

380 g sterilizovanej kukurice

300 g čerstvých uhoriek

200 g čínskej kapusty

Na zálievku:

1 biely jogurt

1 lyžicu olivového oleja

1 lyžicu citrónovej šťavy

Hrsť byliniek podľa chuti (oregano, bazalka, provensalske korenie)

1 lyžičku morskej soli

Štipku čierneho mletého korenia

Postup:

  1. Uhorky a čínsku kapustu nakrájame na menšie kúsky. Krabie tyčinky naparíme (cca 5-10 minút) a nakrájame na kúsky. Kukuricu scedíme z nálevu.
  2. Všetky ingrediencie zmiešame v miske a ochutíme soľou a korením. Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame a pridáme k zelenine a krabím tyčinkám.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2

Dnes najobľúbenejšie