plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prečo som skôr nepoznal tento recept nepoznala skôr? Chutnejšie ako z mäsa!

Perfektná vegetariánska pochúťka (nielen) pre milovníkov zeleninových jedál.

Výborne chutia teplé aj za studena a u nás doma sa ich nikdy nevieme dojesť.

 

 

Famózny recept na lahodné zeleninové fašírky z youtube kanála cooking kisy.

Potrebujeme:

1/2 kapusty (500 g)

2 vajcia

1 cibuľu

olivový olej

1 ČL soli

1/4 ČL mletého čierneho korenia

1/4 ČL oregana

1/4 ČL rasce

1/4 ČL soli

1 šálku strúhanky

1/2 šálky najemno nastrúhaného syra

1 vajce

1/2 šálky rastlinného oleja

Na omáčku:

2 balenia prírodného jogurtu (250 g)

1 strúčik cesnaku

5 g pažítky

štipku soli

mleté čierne korenie

Postup:

Kapustu dobre umyjeme, nastrúhame a vložíme do misky.

Pridáme soľ, dobre premiešame a necháme 15 minút odstáť.

 

 

Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja.

Pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu a osmažíme do zlatista.

 

 

Kapustu dobre vyžmýkame, aby sme sa zbavili prebytočnej tekutiny.

Do misky s kapustou pridáme osmaženú cibuľu.

 

 

Pridáme čierne korenie, rascu, oregano a soľ.

Ďalej pridáme vajcia a premiešame.

 

 

Do taniera nasypeme strúhanku.

Pridáme syr a dobre zamiešame.

 

 

Zo zeleninovej zmesi vytvarujeme fašírky.

Obalíme v strúhanke a poukladáme.

 

 

V druhom tanieri rozšľaháme vajce.

Fašírky obalíme vo vajíčku a opäť v strúhanke.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Fašírky opekáme 4 minúty z každej strany.

 

 

Do misky pridáme nasekanú pažítku.

Nastrúhame strúčik cesnaku.

 

 

Ďalej pridáme jogurt, soľ, čierne korenie a zamiešame.

Chrumkavé fašírky servírujeme s lahodnou omáčkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes