plny-hrniec_transparent_negativ.png

POSCHODOVÝ krémeš za 20 minút: Na víkend musím kúpiť viac lístkového cesta – rýchly a jednoduchý recept na BOŽSKÝ dezert!

Tento zákusok je veľmi podobný klasickému krémešu, ale neobsahuje šľahačku.

Je veľmi jednoduchý a nádjete ho v každej dobre viedenskej cukrárni.

 

 

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta

Krém:

1 l mlieka

2 vanilkové cukry

4 žĺtky

4 bielky

2 Zlaté klasy

2 PL kryštáľového cukru

3 PL práškového cukru

2 PL hladkej múky

Na vrch:

 

 

Čokoládová poleva

Karamelové salko

Citrónová poleva

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme.

 

 

Prípadne použite už hotové rozvaľkané cesto.

Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme naň lístkové cesto, ktoré popicháme vidličkou.

 

 

Upečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov do zlatej farby, vyberieme a necháme vychladnúť.

Potom rozdelíme na 3 rovnaké diely.

Uvaríme si krém.

 

 

V troche mlieka rozmiešame žltky, kryštáľový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas a múku.

Vlejeme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.

Do vychladnutého krému vmiešame do tuha ušľahané bielky.

 

 

Pripravený krém rozdelíme na dve polovice.

Prvú rovnomerne natrieme na jeden upečený a vychladnutý plát cesta.

 

 

Prikryjeme druhým plátom, opäť natrieme krém a posledný plát cesta.

Vrch môžeme poliať ľubovolnou polevou a popkvapkať čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.

 

 

Výborný je napríklad zákusok potretý karamelovým salkom, alebo karamelovou polevou.

Podávame vychaldené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes