Jednoduché, rýchle a mimoriadne chutné jedlo z lístkového cesta, rajčiny a mozzarelly.
Skvelý nápad v prípade, že vám zostalo lístkové cesto a neviete si rady, čo s ním.
Fantastický recept na jednoduché plnené lístkové cesto z youtube kanála Ricette Golose 97.
Minimum námahy a fantastický výsledok
Tento recept je dôkazom, že aj z jednoduchých ingrediencií môžete vyčarovať niečo výnimočné. S minimom námahy a pár základnými surovinami pripravíte lahodné letné pohostenie, ktoré očarí každého.
Klasické občerstvenie z lístkového cesta, paradajok a mozzarelly má veľký potenciál na rôzne variácie. Tu je niekoľko nápadov, ako ho môžete vylepšiť a urobiť ešte zaujímavejším:
Bylinky: Pridajte čerstvú bazalku, oregano alebo rozmarín pre výraznejšiu chuť.
Šunka alebo prosciutto: Pre slanšiu chuť môžete pridať tenké plátky šunky alebo prosciutta.
Olivy: Čierne alebo zelené olivy dodajú občerstveniu sviežosť.
Cesnak: Strúčik cesnaku rozotretý na lístkovom ceste dodá jedlu výraznú chuť.
Feferónky: Pre milovníkov pálivého môžete pridať kúsky čerstvých alebo sušených peperóniek.
Na recept potrebujeme:
2 paradajky
soľ
lístkové cesto
mozzarellu
mlieko
oregano
Postup:
Na začiatku umyjeme paradajky a nakrájame na kolieska. Každé koliesko paradajky následne posolíme.
Na čistú pracovnú dosku rozvinieme lístkové cesto.
V rovnakej vzdialenosti od seba naukladáme na lístkové cesto 9 koliesok rajčiny.
Mozzarellu nakrájame na kolieska a poukladáme na rajčiny.
Posypeme oreganom. Vrch prekryjeme ďalším plátom lístkového cesta.
Odstránime papier z cesta.
Okraje cesta a okolo náplne z paradajok a mozzarelly zatlačíme prstami.
Pomocou zúbkovanej formičky povykrajujeme kruhy.
Ak nechcete vykrajovať kruhy, môžete napríklad nakrájať na kocky – je len na vás, aký tvar zvolíte.
Vykrojené časti poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme mliekom.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 30 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vá dobrú chuť!
Video návod: