plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prírodný bravčový plátok na horčici a cesnaku: Kto chce rýchly a fantasticky chutný obed, nech sa drží tohoto receptu!

Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší.

Na fb stránke U Miládky v kuchyni som našla tento výborný recept a keď potrebujem rýchly a chutný obed, vždy po ňom siahnem.

 

 

Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší.

Za 20 minút môžete podávať.

Potrebujeme:

600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa

 

 

Horčica plnotučná alebo dijonská

Hladká múka

Farebné korenie celé aj mleté

Vetvička rozmarínu (nemusí byť)

Soľ

Trochu bravčovej masti

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 g údenej slaniny

1 lyžička mletej papriky

Príloha:

Zemiaková kaša

Opekané zemiaky

Ryža

Cestovina

Hranolky

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.

Slaninu nakrájame na kocky.

 

 

Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.

Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu.

Po chvíli vmiešame aj cesnak.

 

 

Mäso obalíme v múke a oklepeme.

Pridáme ku slanine s cesnakom.

Sprudka z oboch strán opečieme.

 

 

Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.

Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia a rozmarín.

Pod pokrievkou dusíme do mäkka.

Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.

 

 

Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Jednoduchá zemiaková kaša

 

 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov (varný typ C)

150 ml mlieka

50 g masla

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na kocky. V hrnci priveďte k varu osolenú vodu a zemiaky v nej varte domäkka, cca 15-20 minút. Uvarené zemiaky sceďte a nechajte ich krátko odkvapkať.

Do hrnca s uvarenými zemiakmi pridajte maslo a mlieko a rozpučte ich. Zemiaky popučte pomocou pasírovača alebo tlačenice na zemiaky na hladkú kašu.

Podľa chuti dokašite soľou a čiernym korením.

Tipy:

Pre extra nadýchanú kašu môžete mlieko zohriať s bobkovým listom a tymiánom a pred pridaním do zemiakov ich vybrať.

Ak chcete mať kašu pikantnejšiu, môžete do nej pridať nasekanú cibuľku, cesnak alebo chilli papričku.

Zemiakovú kašu môžete ozdobiť nasekanou pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo opraženou slaninkou. Dobrú chuť!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes