plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalá piškóta na rolády a zákusky: Cesto ľahučké ako dych, netrhá sa a zaručene nepraskne!

Vynikajúca piškóta, ktorú môžete použiť ako základ na domáce rolády, rezy alebo zákusky.

Nenáročný recept na prípravu jemnej, nadýchanej piškóty, ktorú si zamilujete.

 

 

Ideálna na prípravu obľúbených tort a koláčov s plnkou.

Jednoduchý recept na dokonale nadýchanú piškótu z youtube kanála Delizie arabe.

Piškóta sa netrhá, nepraská a je ideálna na domáce rolády, prípadne ako základ na domáce zákusky a rezy.

Na piškótu potrebujeme:

 

 

5 vajec izbovej teploty

štipku soli

100 g kryštálového cukru

7,5 g vanilkového cukru

60 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

100 g hladkej múky

8 g prášku do pečiva

Na servírovanie:

Šľahačka

Maslový krém

Pudingový krém

Tvaroh

Džem

Čokoládová poleva

Ovocie

Cukrárske zdobenie na ozdobu

Postup:

Na začiatku vymastíme plech na pečenie (38 x 30 cm) rastlinným olejom.

 

 

Vnútro vystelieme papierom na pečenie.

Do misky pridáme vajcia. Pridáme soľ, cukor a vanilkový cukor.

Mixérom šľaháme 8-10 minút, kým nezískame spenenú bielu zmes.

Potom do zmesi nalejeme olej a mlieko.

 

 

Zmes miešame metličkou pomaly zhora nadol, aby neklesla.

Cez sitko postupne preosejeme múku s práškom do pečiva.

Opatrne premiešame, kým nezmizne múka.

Cesto nalejeme na plech na pečenie a zarovnáme. Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10-15 minút (nie viac) pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení vyberieme piškótu z plechu.

Prekryjeme čistou utierkou a otočíme papierom smerom hore.

Odstránime papier a necháme vychladnúť.

Takto pripravenú piškótu môžeme naplniť najrôznejšími krémami, prípadne potrieť marmeládou, alebo inou plnkou.

Môžete zrolovať, alebo ponechať vodorovne a servírovať podľa vlastného vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes