plny-hrniec_transparent_negativ.png

Placky plnené kyslou kapustou a slaninkou

Toto jedlo poznáme aj ako kapustníky – no u nás sa mu hovorí plnené kapustové placky. Nech už ho nazveme akokoľvek, ide o vynikajúce jedlo, na ktorom si určite pochutná celá rodina.

Toto jedlo poznáme aj ako kapustníky – no u nás sa mu hovorí plnené kapustové placky. Nech už ho nazveme akokoľvek, ide o vynikajúce jedlo, na ktorom si určite pochutná celá rodina.

Potrebujeme:

3 šálky hladkej múky

1 šálku kefíru

2 vajcia

1 lyžička soli

1 lyžička cukru

½ lyžičky jedlej sódy

1 a ½ lyžičky oleja

250 g kyslej kapusty

100 g restovanej slaninky

Na potretie:

1 strúčik cesnaku

Roztopené maslo

Postup:

V miske rozšľaháme 1 vajce s kefírom, soľou, cukrom a olejom.

2 šálky múky a jedlú sódu pridáme do tekutej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Do cesta postupne zapracujeme aj zvyšnú múku. Cesto necháme 15-20 minút odpočívať prikryté utierkou.

Cesto rozdelíme na 9 častí a každú rozvaľkáme do tvaru okrúhlej placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň – kyslú kypustu a restovanú slaninku – zavinieme a opäť opatrne rozvaľkáme do tvaru placky.

Opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým povrch nie je zlatistý (podobne ako lokše).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kastrulkina

Najlepšie recepty na dnes