plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené kuracie prsia na kyslej kapuste: Pochúťka, ktorá sa dá pripraviť za pár minút!

Pečené kuracie prsia na kyslej kapuste sú obľúbeným receptom zaneprázdnených gazdiniek.

Celá príprava trvá 10 minút, zvyšok spraví rúra a mäso aj príloha sú hotové zároveň.

Áno, a je to tiež chutné.

 

 

Potrebujeme:

3 filety z kuracích pŕs (cca 70 dkg)

9 plátkov slaniny

5 dkg údeného údeného mäsa alebo slaniny

1 kg kyslej kapusty

2-3 bobkové listy

10 zrniek celého čierneho korenia

4 strúčiky cesnaku

soľ

čerstvo mleté ​​korenie

2 lyžice tuku

Postup:

 

 

Rúru si predhrejte na 160 stupňov.

Počas toho, ako sa rúra zahrieva môžete pripravovať jedlo.

 

 

Každé kuracie prsné filé nakrájajte na 3 kusy.

Ochutíme soľou a korením.

So soľou opatrne, lebo slaná je aj slanina.

 

 

Každý kúsok obalíme plátkom slaniny.

Cesnak nasekáme, nemusí byť príliš na drobno, stačí nahrubo.

 

 

Vymastite dno plechu na pečenie.

Rozložíme naň polovicu kyslej kapusty.

Ak je kapusta príliš slaná, najskôr ju prepláchnite vodou.

 

 

Údené mäso alebo slaninku nakrájame na kocky.

Kapustu posypeme údenými kúskami, cesnakom, celým čiernym korením a bobkovými listami.

Teraz prichádza druhá polovica kyslej kapusty.

 

 

Kúsky kuracích pŕs zabalené v slaninke poukladáme na lôžko s kyslou kapustou.

Prikryjeme alobalom.

Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme jednu hodinu.

 

 

V polovici otočte mäso.

Po hodine skontrolujte, či kuracie prsia dostatočne zmäkli.

Ak áno, odstráňte fóliu.

 

 

Teraz pečte ďalších 15 minút, aby bola chrumkavá.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes