plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečená zelenina na olivovom oleji

Ľahké a vynikajúce jedlo s lahodnou chuťou. Môžete ho použiť ako chutnú prílohu k mäsu, ale vynikajúco chutí aj sama o sebe.

Ľahké a vynikajúce jedlo s lahodnou chuťou. Môžete ho použiť ako chutnú prílohu k mäsu, ale vynikajúco chutí aj sama o sebe.

Potrebujeme:

500 g menších zemiakov

2 červené papriky

2 strúčiky cesnaku

2 cibule – jednu bielu a jednu červenú

1 menší baklažán

2 lyžice olivového oleja

Citrónovú šťavu

Soľ

Korenie

Sušený tymián

Na ozdobu – vetvičku koriadru

Postup:

Zemiaky očistíme (nemusíme šúpať), nakrájame na na štvrtinky a krátko povaríme. Ostatnú zeleninu očistíme a tiež nakrájame – cibuľu na štvrtinky, papriku na pásiky, baklažán aj cesnak na plátky.

Zeleninu preložíme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, kým zemiaky nie sú chrumkavé a zlatisté. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: lakhafoods

Najlepšie recepty na dnes