plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečená paprika plnená mletým mäsom

Plnená paprika je skvelý pokrm, ktorý možno pripraviť na množstvo spôsobov. Jednou z nich je moja obľúbená pečená verzia, plnená mletým mäsom, paradajkou, ochutená smotanou a posypaná vrstvou lahodného syra. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, výsledok však rozhodne stojí za to!

Potrebujeme (na prípravu 4 plnených paprík)

2 farebné papriky

200 – 300 g mletého mäsa

1 paradajku

Strúhaný syr na posypanie

1-2 lyžice kyslej smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Zelené bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, kôpor…)

Postup:

Papriky umyjeme, prekrojíme na polovice a odstránime semienka. Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Paradajku nakrájame na tenké plátky.

Vnútro paprík naplníme mletým mäsom, potrieme trochou kyslej smotany, posypeme bylinkami a na vrch uložíme paradajku.

Papriky vložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili trochou oleja (prípadne pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie).

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Potom papriky vyberieme, opäť potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme ďalších 10-15 minút, kým sa syr neroztopí a mäso nie je celkom pripravené.

Podávame posypané zelenými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok

Najlepšie recepty na dnes