plny-hrniec_transparent_negativ.png

Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí: RECEPT aj pre začiatočníkov!

Vynikajúci recept na domácu knedľu, ktorá sa vydarí aj začiatočníkom.

Je jemnučká, nadýchaná a veľmi, veľmi chutná.

 

 

Ja ju podávam ako prílohu k omáčkam, dusenej kapuste, ale napríklad aj obalenú vo vajíčku a opraženú na masti.

Určite odporúčam tento recept.

K skvelému receptu ma inšpirovala pani Anička V.

 

 

Potrebujeme:

500 g polohrubá múka

1 lyžička Kr. cukor

1 lyžička soľ

20 g čerstvé droždie

2 PL olej

1 ks vajcia

270 ml voda

Postup:

Do misky dáme ohriatu vodu (pozor, nie horúcu ani vriacej).

 

 

Pridáme cukor, soľ, olej, čerstvé droždie a vajíčko.

Nakoniec pridáme aj polohrubú múku.

 

tjn

 

Všetko spolu mixérom vymiešame do guľôčky.

Cesto sa pekne oddeľuje od stien misky.

Ak máte cesto príliš riedke, pridajte trochu viac múky, ak príliš husté, pridajte trošku viac vody.

 

 

Záleží na kvalite múky.

Vypracované cesto necháme kysnúť hodinu na teplom mieste zakryté pod utierkou.

 

 

Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu.

Vytvarujeme menší šúľok (pomáhame si podsypávaním múky).

Necháme kysnúť ešte 20 minút.

 

 

Po vykysnutí je preložíme na olejom pomastený parák a sparíme 20 minút.

Po naparení ich popicháme špáradlom a potriem olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes