Chutný ovocný dezert s lahodným krémom podávaný v pohári.
Tento úžasný dezert pripravujem, keď mám menej času a čakám návštevu.
Vynikajúci ovocný dezert v pohári z youtube kanála LiViera Desserts.
Potrebujeme:
Na tvarohovú penu:
500 g jemného tvarohu
3 PL práškového cukru (voliteľné)
145 g bieleho smotanového jogurtu
Na jahodové pyré:
200 g čerstvých jahôd
práškový cukor podľa potreby
Na mangové pyré:
200 g zrelého manga
Na ozdobenie:
čokoládové trubičky
jahody
mango
pitahayu
čučoriedky
hrozno
Na želatínu:
2 plátky želatíny
2 PL horúcej vody
Na šľahačku:
250 ml smotany na šľahanie
1 ČL práškového cukru
100 g detských piškót
Postup:
Do misky so studenou vodou vložíme želatínu a necháme napučať.
Napučanú želatínu vložíme do samostatnej misky a zalejeme horúcou vodou.
Želatínu necháme v horúcej vode rozpustiť.
Do hlbokej misky pridáme tvaroh.
Nasypeme práškový cukor.
Pridáme jogurt a dobre premiešame.
Teplú želatínu najskôr zmiešame s trochou krému.
Potom zmes prelejeme do misy s krémom a dôkladne premiešame.
Do samostatnej nádoby pridáme smotanu.
Uprostred šľahania pridáme cukor.
Šľahačku ručne vmiešame do tvarohovej plnky.
V mixéri rozdrvíme piškóty na prášok.
Do nádoby s jahodami pridáme cukor podľa potreby.
Tyčovým mixérom ich rozmixujeme.
Na spodok pohárov nasypeme rozdrvené piškóty.
Do každého pohára vložíme polovicu čerstvej jahody.
Poháre do polovice naplníme tvarohovou penou.
Na penu nalejeme jahodové pyré.
Na pyré nastriekame šľahačku a ozdobíme ovocím.
Do nádoby pridáme na kocky nakrájané mango a mixérom ho rozšľaháme.
Na dno pohárov nasypeme piškótový prášok a pridáme na kocky nakrájané mango.
Do polovice naplníme tvarohovou penou, pridáme mangové pyré a šľahačku.
Vrch ozdobíme kúskami ovocia a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: