Nakrájame si kuracie mäso na stredné kúsky. Posypeme soľou a korením. Kuracie mäso opražíme na 1 lyžici oleja, mäso potom necháme vychladnúť. Čisté listy kapusty natrháme na kúsky. Uhorky papriky narežeme na kúsky. Zeleninu a kuracie mäso pridáme navrch kapusty. V samostatnej miske zmiešame prírodný jogurt s 1 lyžičkou olivového oleja, horčicou, soľou a korením. Celý šalát zamiešame a pridáme dresing. Navrch poukladáme paradajky a uvarené vajcia na tvrdo.
Šalát z čínskej kapusty, mrkvy a kmínu na dobré trávenie
Výborný šalát z pekinskej kapusty s čiernym rascou. Jeho príprava je jednoduchá. Základom je nakrájané ono čínska kapusta, ku ktorému sa následne pridáva trocha mrkvy a samozrejme onen rasca, ktorý mu pridá na zaujímavosti samotnej chuti. Všetko sa ďalej dochucuje tiež trochou syra a šťavou z granátového jablka. Kto ho nemá k dispozícii, môže ako alternatívu použiť klasiku v podobe limetky alebo citróna.
Super šalát z čísnkej kapusty – ľahký a pritom zasýti
Vyskúšajte napríklad namiesto ťažkej večere, alebo obedu.
Potrebujeme:
1 menšiu čínsku kapustu
250 g cherry paradajok
50-60 g syra s nižším obsahom tuku
1 ks kuracích pŕs
1 krajec chleba (ideálne celozrnného)
Na zálievku:
3 lyžice gréckeho jogurtu
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku kôpru nasekaného nadrobno
1 lyžicu petržlenovej vňate nasekanej nadrobno
Soľ a korenie podľa chuti
Šťavu z citróna
Postup:
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a na uvaríme, alebo nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji.
Čísnku kapustu nakrájame na pásiky a rajčiny pekrojíme na polovice a zmiešame s kapustou.
Z chlebíka odstránime kôrku a nakrájame na kúsky. Preložíme na plech vystlaný alobalom, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým povrch krutónov nie je zlatistý.
Pripravíme si zálievku – v miske zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme ku krájanej zelenine, posypeme syrom a prelejeme zálievkou. Nakoniec posypeme krutónmi.
Caesar šalát s čínskou kapustou
Potrebujeme:
200 g kuracieho mäsa uvareného, alebo grilovaného
300 g čínskej kapusty
100 g tvrdého syra
80 g domácich krutónov (chlieb nakrájaný na kocky, opečený na suchej panvici)
2 polievkové lyžice domáca majonéza
1 strúčik cesnaku
°1/2 zväzku zenej cibuľky
Citrónovú šťavu
Postup:
Mäso ochuťte a nechajte vychladnúť. Potom nakrájame na dlhšie kúsky.
Jemne nakrájajte kapustu. Paradajky nakrájajte na plátky a jemne nakrájajte syr.
Primiešajte pretlačený cesnak, majonézu, citrónovú šťavu a nakrájanú zeleninu.
Zmiešajte všetky pripravené prísady s krutónmi, majonézou a podávame s čínskou kapustou.
S čínskou kapustou a kuracím mäsom
Potrebujeme:
300 g čínskej kapusty
300 g kuracieho mäsa uvareného, alebo varenej šunky
1 uhorka
4 vajcia uvarené natvrdo
1 zväzok zelená cibuľa
3 polievkové lyžice domáca majonéza alebo kyslá smotana
soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Uvarené mäso nakrájajte na kúsky.
Nakrájajte kapustu, cibuľu a aj uhorku na prúžky.
Vajcia taktiež nakrájajte na kúsky.
Zmiešajte všetky ingrediencie, zmiešajte so soľou, korením a domácou majonézou.
Šalát „Dúha“
Potrebujeme:
300 g kuracích pŕs
500 g čínskej kapusty
2 ks červenej cibule
1 ks žltej papriky
1 ks červenej papriky
Na zálievku:
1 zväzok zelenej cibuľky
1-2 strúčiky cesnaku
2 lyžice kyslej smotany
1 lyžicu dijonskej horčice
Korenie podľa chuti (bazalka, oregano, …)
Postup:
Kuracie mäso uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Kapustu, papriku, cibuľu a 1/2 zelenej cibuľky nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladnutým kuracím mäsom.
Pripravíme si zálievku. Pretlačený cesnak zmiešame s horčicou, smotanou a zelenou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.
Šalát s kuracím mäsom zalejeme omáčkou a môžeme podávať.
Kompletný fotopostup nájdete TU.
Výborný šalát s jogurtovým dressingom
Potrebujeme:
240 g krabích tyčiniek
380 g sterilizovanej kukurice
300 g čerstvých uhoriek
200 g čínskej kapusty
Na zálievku:
1 biely jogurt
1 lyžicu olivového oleja
1 lyžicu citrónovej šťavy
Hrsť byliniek podľa chuti (oregano, bazalka, provensalske korenie)
1 lyžičku morskej soli
Štipku čierneho mletého korenia
Postup:
- Uhorky a čínsku kapustu nakrájame na menšie kúsky. Krabie tyčinky naparíme (cca 5-10 minút) a nakrájame na kúsky. Kukuricu scedíme z nálevu.
- Všetky ingrediencie zmiešame v miske a ochutíme soľou a korením. Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame a pridáme k zelenine a krabím tyčinkám.