Piškótové dezerty sa tešia veľkej obľube, pretože sú jemné a lahodné.
S týmto originálnym dezertom zahviezdite na každej oslave a bude miznúť zo stola ako prvý.
Vyskúšajte a nebudete ľutovať.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu egyszerugyorsreceptek.
Potrebujeme:
Na medové pláty:
100 dkg práškového cukru
2 vajcia
4 dkg masla
2 lyžice vlažného medu
1 lyžičku sódy bikarbóny
1 lyžicu kyslej smotany
30 dkg hladkej múky
Na piškótovú rolku:
8 vajec
16 dkg práškového cukru
16 dkg hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
6 lyžíc vody
40 dkg džemu
Na krém:
2 balíčky vanilkového pudingového prášku
7 dl mlieka
30 dkg masla
20 dkg práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
Postup:
Suroviny na medové pláty vymiesime.
Rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na pláty, ktoré upečieme jednotlivo na zadnej strane plechu vymasteného maslom.
Cesto popicháme a pečieme do svetlohneda.
Teraz si vypracujeme piškótové cesto, ktoré prekrojíme na polovicu a obe časti vyvaľkáme na pláty.
Upečieme samostatne a po upečení ešte teplé potrieme višňovým džemom a zrolujeme.
Keď rolky vychladnú, nakrájame ich na 1 cm široké kúsky.
V tomto bode si uvaríme krém.
Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme všetok cukor, aj pudingové prášky.
Dobre rozmiešame.
Za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo si vyšľaháme ručným mixérom.
A po častiach zašľaháme do studeného pudingového krému.
Jeden z medových plátov potrieme polovicou krému, potom uložíme nakrájané rolky natesno do vodorovných radov.
A následne rovnomerne potrieme druhou polovicou krému.
Nakoniec prikryjeme druhým medovým plátom.
Posypeme práškovým cukrom.
Prípadne môžeme krém rozdeliť tak, aby sme mohli potrieť aj vrchný plát, ktorý môžeme ešte ozdobiť strúhanou čokoládou.
Dezert krájame kolmo na rolky.
Dobrú chuť!