plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodová bublanina s posýpkou a extra nadýchaným cestom: Nie je to koláč, ale zlatý poklad!

Tento koláč na každý deň láme všetky rekordy v rýchlosti prípravy!

Nadýchaný jahodový koláč s nebeskou vôňou, ktorý pripravíte behom pár chvíľ.

 

 

Vďaka extrémne jednoduchej a rýchlej príprave je u nás táto lahôdka na stole takmer každý deň.

Rýchly a jednoduchý recept na najlahodnejší jahodový koláč z youtube kanála Изюминка Востока.

Letná klasika s extra nadýchaným cestom

Jahodová bublanina s posýpkou je nadčasový dezert, ktorý si získal srdcia mnohých svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a lahodnou chuťou. Je to ideálny koláč pre letné dni, keď sú čerstvé jahody v sezóne a lákajú k ochutnaniu.

Na bublaninu s posýpkou potrebujeme:

3 vajcia

štipku soli

150 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

80 ml rastlinného oleja

50 g masla

300 g hladkej múky

10 g prášku do pečiva

čerstvé jahody

 

 

Na posýpku:

2 PL hladkej múky

1 PL kryštálového cukru

40 g studeného masla

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia. Nasypeme cukor.

Pridáme štipku soli a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Pridáme mlieko. Do zmesi nalejeme olej a roztopené maslo.

Špachtľou premiešame.

Cez sitko preosejeme múku. Pridáme prášok do pečiva.

Mixérom vyšľaháme a špachtľou zľahka premiešame.

 

 

Jahody prekrojíme na polovicu.

Do samostatnej menšej misky pridáme múku.

Pridáme cukor a lyžicou premiešame.

Nakoniec pridáme nastrúhané maslo. Všetko spolu zmiešame rukou.

Cesto prelejeme do sklenej zapekacej formy (20 x 30 cm) vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Rovnomerne zarovnáme. Na vrch naukladáme jahody.

Nakoniec koláč posypeme posýpkou. Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40-45 minút pri teplote 170°C.

Po upečení posypeme koláč práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes