Ak máte kúpené kura, tento recept určite vyskúšajte! Jednoduchá príprava, žiadna kopa špinavého riadu a každý kto ochutnal si pochvaľoval.
Potrebujeme:
Kuracie mäso (stehná, štvrte)
mrkva
cibuľa
soľ
čierne mleté korenie
2 litrový zaváraninový pohár
pol litra vývaru, alebo vody
môžete pridať aj ďalšiu zeleninu
Postup:
Mrkvu aj cibuľu si očistíme a nakrájame na kolieska. Soľ si zmiešame s čiernym korením a každý kúsok kuracieho mäska potrieme z oboch strán. Vložíme do pohára a dáme vrstvu cibule a mrkvy. Opäť dáme vrstvu dochuteného mäsa. Takto vrstvíme až kým nie je pohár plný. Zalejeme vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso ponorené (nie viac). Nasypeme soľ s korením. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov asi hodinu. Mäso bude krásne mäkké a jemné a bude sa oddeľovať od kosti. Dobrú chuť!