Fantastický zákusok, ktorý chutil zatiaľ každému, kto ho skúsil. Neváhajte a pripravte si ho aj vy. Je naozaj božský!
Potrebujeme:
6 vaječných bielkov
6 lyžíc cukru
1 lyžica slnečnicového oleja
2 lyžice polohrubej múky
2 lyžice strúhanky
1/2 balíka prášku do pečiva
200 g arašidov nasekaných nesolených
250 g nutelly
Krém:
0,5 l mlieka
6 žĺtkov
1 vanilkový puding
3 lyžice hladkej múky
100 g horkej čokolády
150 g masla
3 lyžice cukru
360 g maslových sušienok
300 ml vlažného mlieka
Nakoniec:
1 Smotanu na šľahanie
1 bal. stužovač
100 g čokolády nastrúhanej
Postup:
Uvaríme puding. V troche mlieka rozmiešame puding múku a vaječné žĺtka. Zvyšok mlieka dáme variť spolu s cukrom. Keď zovrie, vlejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť na izbovú teplotu.
Na cesto si vyšľaháme sneh z bielkov pridáme a cukor, olej, múku, strúhanku a kypriaci prášok.Všetko premiešame a vylejeme na plech cca 35×25 vystlaný papierom na pečenie. Posypeme nasekanými orieškami a dáme piecť na 15 minút pri teplote 180 °C. Ešte horúci koláč natrieme nutellou.
Do vychladnutého pudingu vmiešame našľahané maslo. Rozdelíme ho na dve časti. Do jednej časti primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu..
Môžeme začať vrstviť – na arašidové cesto potreté nutellou uložíme sušienky (dobré je pofŕkať ich mliekom). Potom natrieme bledým krémom, potom opäť sušienková vrstva ktorú pokropíme a nakoniec čokoládový krém. Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.
Pred podávaním ešte pridáme vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú čokoládu, a nakrájame na rezy.
zdroj: nosalty