plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľné „Kvarteto“ rezy: Prudko návykové!

Fantastický zákusok, ktorý chutil zatiaľ každému, kto ho skúsil. Neváhajte a pripravte si ho aj vy. Je naozaj božský!

Fantastický zákusok, ktorý chutil zatiaľ každému, kto ho skúsil. Neváhajte a pripravte si ho aj vy. Je naozaj božský!

Potrebujeme:

6 vaječných bielkov

6 lyžíc cukru

1 lyžica slnečnicového oleja

2 lyžice polohrubej múky

2 lyžice strúhanky

1/2 balíka prášku do pečiva

200 g arašidov nasekaných nesolených

250 g nutelly

Krém:

0,5 l mlieka

6 žĺtkov

1 vanilkový puding

3 lyžice hladkej múky

100 g horkej čokolády

150 g masla

3 lyžice cukru

360 g maslových sušienok

300 ml vlažného mlieka

Nakoniec:

1 Smotanu na šľahanie

1 bal. stužovač

100 g čokolády nastrúhanej

Postup:

Uvaríme puding. V troche mlieka rozmiešame puding múku a vaječné žĺtka. Zvyšok mlieka dáme variť spolu s cukrom. Keď zovrie, vlejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť na izbovú teplotu.

Na cesto si vyšľaháme sneh z bielkov pridáme a cukor, olej, múku, strúhanku a kypriaci prášok.Všetko premiešame a vylejeme na plech cca 35×25 vystlaný papierom na pečenie. Posypeme nasekanými orieškami a dáme piecť na 15 minút pri teplote 180 °C. Ešte horúci koláč natrieme nutellou.

Do vychladnutého pudingu vmiešame našľahané maslo. Rozdelíme ho na dve časti. Do jednej časti primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu..

Môžeme začať vrstviť – na arašidové cesto potreté nutellou uložíme sušienky (dobré je pofŕkať ich mliekom). Potom natrieme bledým krémom, potom opäť sušienková vrstva ktorú pokropíme a nakoniec čokoládový krém. Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.

Pred podávaním ešte pridáme vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú čokoládu, a nakrájame na rezy.

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes