Chcete si vychutnať domáci medový rez, ale nemáte chuť na pečenie? Máme pre vás skvelé riešenie!
Tento recept na medový rez s kyslou smotanou a banánmi si zamilujete.
Je nielen rýchly a jednoduchý na prípravu, ale aj neskutočne chutný a osviežujúci.
Výborný a rýchly recept na lahôdku bez pečenia.
Potrebujeme:
1 bal. medových plátov – používam kupované medové pláty (ak nemáte, použite maslové sušienky a pokvapkajte ich mliekom)
5-6 banánov,
500 g kyslej smotany aspoň 16%,
250 g smotany na šľahanie (alebo macarpone)
Práškový cukor alebo med podľa chuti,
čokoláda na posypanie
Postup:
Na krém si vyšľaháme sladkú smotanu s kyslou smotanou a cukrom.
Môžeme pridať aj stužovač do šľahačky. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Na medový plát natrieme krém, uložíme kolieska banánov a takto vrstvíme, až kým neminieme všetky prísady.
Zvyšok krému použijeme na dozdobenie po bokoch.
Posypeme čokoládou a necháme odležať.
Namiesto medových plátov sa dajú použiť aj klasické sušienky.
Koláč umiestnite do chladničky aspoň na 30 minút.
Ako môžeme dezert vylepšiť?
Experimentuj s plnkami:
Okrem kyslej smotany a banánov môžeš vyskúšať aj iné kombinácie, napríklad:
Ovocné pyré: Jahodové, malinové, ríbezľové alebo iné podľa chuti.
Čokoládový krém: S pridaním orechov alebo ovocia.
Tvarohový krém: S vanilkou alebo ovocím.
Zmrzlina: Na vrch môžeš pridať kopček zmrzliny.
Chrumkavosť:
Pridaj do krému nasekané orechy alebo strúhanku.
Sviežosť:
Pridaj do krému citrónovú kôru alebo šťavu.
Intenzívnejšia chuť:
Použi med s výraznejšou arómou alebo pridaj do krému trochu rumu alebo likéru.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)