Medový rez s kyslou smotanou a banánmi BEZ pečenia: Lahôdka nad lahôdkami – chutí nám viac, ako Marlenka!

Výborný a rýchly recept na smotanovo-banánovú lahôdka bez pečenia.

Chcete si vychutnať domáci medový rez, ale nemáte chuť na pečenie? Máme pre vás skvelé riešenie!

 

 

Tento recept na medový rez s kyslou smotanou a banánmi si zamilujete.

Je nielen rýchly a jednoduchý na prípravu, ale aj neskutočne chutný a osviežujúci.

Výborný a rýchly recept na lahôdku bez pečenia.

Potrebujeme:

1 bal. medových plátov – používam kupované medové pláty (ak nemáte, použite maslové sušienky a pokvapkajte ich mliekom)

5-6 banánov,

 

 

500 g kyslej smotany aspoň 16%,

250 g smotany na šľahanie (alebo macarpone)

Práškový cukor alebo med podľa chuti,

čokoláda na posypanie

Postup:

Na krém si vyšľaháme sladkú smotanu s kyslou smotanou a cukrom.

 

 

Môžeme pridať aj stužovač do šľahačky. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Na medový plát natrieme krém, uložíme kolieska banánov a takto vrstvíme, až kým neminieme všetky prísady.

Zvyšok krému použijeme na dozdobenie po bokoch.

 

 

Posypeme čokoládou a necháme odležať.

Namiesto medových plátov sa dajú použiť aj klasické sušienky.

Koláč umiestnite do chladničky aspoň na 30 minút.

Ako môžeme dezert vylepšiť?

Experimentuj s plnkami:

Okrem kyslej smotany a banánov môžeš vyskúšať aj iné kombinácie, napríklad:

Ovocné pyré: Jahodové, malinové, ríbezľové alebo iné podľa chuti.

 

 

Čokoládový krém: S pridaním orechov alebo ovocia.

Tvarohový krém: S vanilkou alebo ovocím.

Zmrzlina: Na vrch môžeš pridať kopček zmrzliny.

Chrumkavosť:

Pridaj do krému nasekané orechy alebo strúhanku.

Sviežosť:

 

 

Pridaj do krému citrónovú kôru alebo šťavu.

Intenzívnejšia chuť:

Použi med s výraznejšou arómou alebo pridaj do krému trochu rumu alebo likéru.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes