Vynkajúci čokoládový dezert s vôňou kávy a nadýchaným krémom. Vynikajúci a pripravený na sudeno!
Potrebujeme:
500 g krému na 33% krému
200 g tmavej čokolády
1 polievková lyžica kakaa
300 g maslových sušienok
Osladená, studená káva
Postup:
Zahrejte smotanu na 80 – 90 ° C, pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne neroztopí.
Zožte z plameňa, zakryte s potravinárskou fóliou, nechajte vychladnúť a potom dajte na 2-3 hodiny do chladničky.
Preneste vychladený krém do misky a vyšľahajte s mixérom, najskôr pri nízkej rýchlosti 2 minúty, potom pri vysokej rýchlosti, až kým nebude pevný a nadýchaný. Dávajte pozor, aby ste krém neprešľahali.
Nachystajte si formu (24 x 9 cm), vyložte ju s potravinárskou fóliou a namažte ju trochou oleja.
Pridajte ¼ smotanového krému, potom sušienky namočené v káve a vytvorte ďalšiu vrstvu.
Pokračujte v striedaní vrstiev sušienok a smotany. Celkom vám vyjdú 4 vrstvy, z ktorých posledná sú sušienky.
Tip. Oložte trochu krému na finálne ozdobenie koláča.
Koláč zakryte fóliou a dajte vychladiť na 8 hodín.
Potom vyklpte z formy, odstráňte fóliu a potrite strany zvyšným krémom.
Poprášte kakaovým práško a môžete podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: youtube