Lísktové cesto je perfektnou surovinou – jednoducho a rýchlo z neho môžete pripraviť sladké aj slané pochúťky. Ak ho však nemáte práve doma, pripraviť ho je pomerne zdĺhavé a kedže je vhodné nechať odležať v chladničke, príprava skvelých pochúťok sa môže poriadne natiahnuť. Našťastie, je tu recept na mäkké, rýchle a lístkovému cestu veľmi podobné domáce cesto. Môžete s nám narábať presne tak, ako s pravým lístkovým cesto a pripravovať z neho koláče, croissanty a iné sladké aj slané dobroty. Tento recept by mal mať rozhodne miesto aj vo vašej knihe domácich receptov.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 žĺtok
200 g margarínu
100 ml kefíru
Štipku soli
Postup:
Múku zmiešame so zmäknutým margarínom alebo maslom a vypracujeme drobivé cesto. Proidáme soľ, kefír a žĺtok a vymiesime hladké cesto. Môžeme použiť hneď alebo preložiť, zabaliť do plastového obalu. vložiť na 10-15 minút do chladničky.