Z kysnutého už nepečiem, toto je jednotka: Fantastické RÝCHLE moravské koláče – vyzerajú ako od babičky a tá vôňa v kuchyni sa nedá opísať!

Keď raz skúsite tento recept, určite ho budete robiť pravidelne!

Fantastické cesto na moravské koláče a buchty podľa pani Evky , ktoré viete pripraviť za 15 minút a ďalších 15 minút sa pečú.

O pol hodinky tak môžete mať na stole vynikajúce koláčiky.

 

 

Keď raz skúsite tento recept, určite ho budete robiť pravidelne!

Moravské koláče z bleskového cesta

Moravské koláče z nekysnutého cesta sú skvelou voľbou pre každého, kto si chce vychutnať chutné a zároveň rýchle a jednoduché pečivo.

Nekysnuté cesto sa na rozdiel od kysnutého cesta nemusí nechať kysnúť, čím sa výrazne skracuje čas prípravy. Cesto sa rýchlo a jednoducho vymieša a hneď môže ísť do rúry. To je ideálne pre zaneprázdnených ľudí, ktorí nemajú čas na zdĺhavé pečenie.

Moravské koláče z nekysnutého cesta sa dajú plniť rôznymi sladkými aj slanými náplňami. Klasickou sladkou náplňou je tvaroh, mak, slivky, marhuľový lekvár, orechy a povidlá. Slané koláče sa plnia napríklad bryndzou, kapustou, zemiakmi a slaninou. Vďaka tejto všestrannosti si každý nájde chuť, ktorá mu bude chutiť.

Na nekysnuté moravské koláče potrebujeme:

Cesto:

600g hl. múka

250ml mlieko

1 droždie

2 vajcia

2 dc oleja

3 lyzice kr.cukru

1 bal. vanilkového cukor

1 prášok do pečiva

Náplň:

 

 

Tvaroh

Žĺtok

Lekvár

Ovocie

Domáci džem

Mak

Orechy

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

 

 

Toto cesto je zázračné v tom, že všetky len stačí vymiešať v jednej miske.

Žiadna dlhá práca a ani čakanie na vykysnutie.

Jednoducho s cestom hneď pracujete – teda robíte koláčiky.

 

 

Ja som koláčiky povykrajovala pohárom (priemer 5 cm).

V strede som urobila priehlbinku dnom menšieho pohára.

Do jamky dáme náplň.

Odporúčam slivkový lekvár a ochutený tvaroh vymiešaný so žĺtkom.

 

 

Výborná je aj kombinácia ochutený tvaroh a ovocie – napríklad broskyne či marhule.

Potrieme vajíčkom a dáme piecť.

Vo vyhriatej rúre sa pečú pri 180 stupňoch len 15-16 minút.

 

 

Koláčiky sú krásne mäkučké a vynikajúce.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu : Eva T.

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes