Fantastické NEAPOLSKÉ pečené zemiaky: Moje deti už hranolky vôbec nechcú!

Veľmi jednoduchý recept na pečené zemiaky. Potešte seba aj svoju rodinu!

Pripravte si doma opekané zemiaky neuveriteľnej chuti podľa nášho neskutočne jednoduchého receptu.

 

 

Ak mi občas dochádzajú nápady, čo jednoduché pripraviť pod zub, rozhodnem sa pre túto alternatívu, ktorá vždy zožne úspech.

Fantasticky jednoduchý recept na najchutnejšie pečené zemiaky z youtube kanála KAZAN.

Pečené zemiaky s parmezánom a bylinkami sú  jednoducho lahodné! Parmezán dodáva zemiakom slanú a orechovú chuť, ktorá sa perfektne dopĺňa s jemnou chuťou zemiakov.

Potrebujeme:

800 g zemiakov

parmezán

40 g masla

2 PL olivového oleja

soľ

mleté čierne korenie

tymian

sušenú petržlenovú vňať

sušený cesnak

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame na štvrtiny.

Nakrájané zemiaky vložíme do misky.

 

 

Do misky so zemiakmi nalejeme roztopené maslo.

Pridáme olivový olej.

Dochutíme soľou. Posypeme čiernym korením.

Pridáme petržlenovú vňať.

Ďalej pridáme tymian.

 

 

Nakoniec pridáme sušený cesnak.

Všetko spolu zmiešame.

Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Upečené zemiaky posypeme nastrúhaným parmezánom.

 

 

Zemiaky vložíme späť do rúry.

Opekáme v režime grilu 10-15 minút pri teplote 220°C.

Po vybratí z rúry posypeme zemiaky petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes