plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučte sa tento trik s mletým mäsom a fašírky už nikdy nebudete pripravovať: Dokonalý recept!

Famózny recept na mäsovú delikatesu v kombinácii s hustou lahodnou omáčkou.

Tento pokrm pripravujem u nás doma takmer na pravidelnej báze, keďže ho všetci zbožňujeme.

 

 

Výnimočný recept na plnené mleté mäso z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.

Potrebujeme:

700 g mletého mäsa

1 vajce

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

2 strúčiky cesnaku

150 g tvrdého syra

100 g salámy

150 g taveného syra (trojuholníčky)

200 g nakladaných uhoriek

Na obaľovanie:

250 g múky

2 vajcia

250 ml mlieka

5 g soli

100 ml rastlinného oleja na vysmážanie

Na omáčku:

20 ml rastlinného oleja

30 g masla

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

150 ml bieleho vína

300 ml smotany na varenie

5 g soli

3 g mletého čierneho korenia

10 g petržlenovej vňate

Postup:

Do misky pridáme vajcia.

Pridáme soľ, mlieko a metličkou vymiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme múku a vymiešame.

Do misky s mletým mäsom pridáme vajce.

 

 

Ďalej pridáme soľ a čierne korenie.

Pretlačíme cesnak a rukou dôkladne premiešame.

 

 

Na stôl položíme potravinársku fóliu.

Nanesieme na ňu mleté mäso a roztiahneme do tvaru obdĺžnika.

 

 

Na mäsovú zmes poukladáme plátky tvrdého syra.

Na tvrdú podložku položíme fóliu a naukladáme plátky salámy.

 

 

Na salámu naukladáme tavený syr.

Prekryjeme fóliou a valčekom syr rozvaľkáme (viď video).

 

 

Odstránime fóliu a salám s rozvaľkaným syrom položíme na mäsovú zmes.

Jemne odstránime fóliu, na kraj položíme uhorky a zrolujeme.

 

 

Rolku zabalenú vo fólii vložíme na 30 minút do mrazničky.

Po vybratí z mrazničky odstránime fóliu a mäsovú rolku nakrájame na plátky.

 

 

Mäsovú rolku obalíme vo vajíčkovej zmesi.

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja, vložíme mäsovú hmotu a z oboch strán vysmažíme do zlatista.

 

 

Vysmažené mäso vyberieme a položíme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

V panvici s olejom roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a zamiešame.

 

 

Cibuľu vysmažíme do zlatista, pridáme na malé plátky nakrájaný cesnak a zamiešame.

Nalejeme biele víno a premiešame.

 

 

Pridáme smotanu, soľ, čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať, miešame a varíme, kým omáčka nezhustne.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes