Z mletého mäsa som vyskúšala túto najväčšiu fajnotku, aká môže byť. Nesmierne chutné pečené fašírky v omáčke. U nás sa jedia aj bez prílohy, tak sú vyborné!
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Olej
1/2 pohár ryže (200 ml pohár)
1 pohár vody (200 ml pohár)
Soľ podľa chuti
Na fašírky:
1/2 čínskej kapusty
2 šálky vriacej vody
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 lyžice strúhanky
Na omáčku:
1 cibuľa
1 mrkva
Olej
2 strúčiky cesnaku
200 g kyslej smotany
500 ml vody
Soľ a korenie podľa chuti
Na ozdobu:
Kôpor
Postup:
Najskôr si pripravíme ryžu. Na panvici s olejom ju najskôr kráto osmažíme, zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme na strednom ohni, kým sa neodparí všetka voda.
Kapustu nakrájame nadrobno, zalejeme vriacou vodou, premiešame a necháme chvíľu stáť.
Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou.
Z kapusty vytlačíme vodu a pridáme k mletému mäsu.
Pridáme aj 1 vajce, 1 čajovú lyžičku soli, korenia podľa chuti a uvarenú ryžu.
Vytvarujeme jednotlivé fašírky.
Obaľujeme ich v strúhanke a ukladáme na plech vymastený olejom.
Pečieme 20 minút pri 190 ° С.
Mrkvu nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno. Cibuľu si na panvici s olejom osmažíme 1-2 minúty.
Pridáme mrkvu a necháme dusiť 5 minút, pridáme 2 strúčiky cesnaku 200 g kyslej smotany a 500 ml vody.
Privedieme do varu, krátko povaríme a potom zložíme z plameňa.
Omáčku nalejeme na fašírky a dusíme ďalších 20-30 minút.
Ozdobíme kôprom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.