plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nedávajte do polievky chémiu: Takto si pripravíte najlepší vývar!

Potrebujeme:

1 liter vody

500 gramov mäsa (bujón môžete urobiť kurací, hovädzí, teľací, bravčový, rybací, všetky majú rovnaké recepty, odlišuje sa len doba varenia podľa typu použitého mäsa)

300 gramov koreňovej zeleniny

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 hrsť petržlenovej a zelerovej vňate

3 celé čierne korenia

3 celé nové korenia

1 bobkový list olivový olej

1 pohár vína – ak varíte rybací vývar

Postup:

 

 

Mäso umyte a prerežte na väčšie časti.

Zeleninu očistite, okrem cesnaku a cibule ju prerežte na tretiny.

Hrniec rozohrejte, pridajte olej a opečte na ňom mäso.

 

 

Keď sa na povrchu stiahne, tak pridajte zeleninu a všetko spolu orestujte.

Prilejte vodu, dajte dnu koreniny a vňate.

Stíšte a varte pár hodín.

 

 

Kurča si vyžaduje približne dve, hovädzina aj štyri.

Hlavným znamením je, že sa musí takmer rozpadávať, vtedy je už hotový.

Preceďte vývar a potom môžete skladovať.

 

 

Ja bujón sterlizujem a vydrží mi tak aj celý rok.

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn-Majka
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2

Dnes najobľúbenejšie