plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší recept na linecké pečivo: Klasika, ktorú nikto neodmietne!

Fantastický recept na linecké pečivo, ktorý využijete nielen počas sviatkov.

Lepší recept na linecké pečivo rozhodne nenájdete.

Najobľúbenejšia pochúťka, ktorá mizne rýchlosťou svetla.

 

 

Úžasný recept na najchutnejšie linecké pečivo z youtube kanála Gourmandises by Nora.

Potrebujeme:

Na krehké cesto:

250 g masla

100 g práškového cukru

100 g kukuričného škrobu

1 vajce

7 g prášku do pečiva

štipku soli

1 balenie vanilkového cukru

400 g hladkej múky

Na dekoráciu:

 

 

tmavú alebo mliečnu čokoládu

bielu čokoládu

džem

práškový cukor

pistácie

jedlé lupene

karamel

 

 

Postup:

Do veľkej misky pridáme zmäknuté maslo.

Nasypeme práškový cukor.

Pridáme vanilkový cukor. Rukou miesime, kým nebude mať zmes krémovú textúru.

Pridáme maslo. Potom pridáme štipku soli.

 

 

Vymiesime.

Nasypeme škrob a rukami zamiesime.

Pridáme prášok do pečiva.

 

 

Postupne po troškách pridávame múku a miesime.

Cesto rozdelíme na dve časti.

Zabalíme do papiera na pečenie a plastového vrecka.

 

 

Cesto vložíme minimálne na hodinu do chladničky.

Po uplynutí doby vyberieme cesto.

Prekryjeme papierom na pečenie a rozvaľkáme do tvaru kruhu.

 

 

Pomocou formičky vykrojíme cesto.

Povykrajované časti poukladáme na plech vystlaný silikónovou podložkou.

Vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme asi 10 minút pri teplote 180°C.

Odrezky z cesta vymiesime a rozvaľkáme.

Pomocou oválnej formičky povykrajujeme.

 

 

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

Z ďalšieho cesta vykrojíme srdiečka.

Posledné vykrojíme kruhy a upečieme.

 

 

Srdiečka potrieme karamelom a spojíme.

Necháme 15 minúť stuhnúť.

Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g čokolády.

 

 

Roztopenou čokoládou potrieme polovicu srdiečka.

Čokoládu môžeme posypať mletými lieskovými orieškami (prípadne podľa vlastného výberu).

Oválne cesto potrieme karamelom a na vrch položíme zmrznutú čokoládu vyformovanú do tvaru sušienky.

 

 

Kruhové pečivo s vykrojeným kruhom v strede posypeme práškovým cukrom.

Plný kruh potrieme jahodovým džemom.

Preložíme pocukrovaným cestom.

 

 

Na zvyšné kruhové pečivo natrieme rozpustenú bielu čokoládu.

Ozdobíme pistáciami a jedlými lupeňmi ruží (prípadne podľa vlastného výberu).

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes