plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší doplnok k veľkonočným mäsám a vajíčkam: Zabudnite na chren a cviklu, táto „chrumkavá“ omáčka je majstrovským dielom chuti!

Veľká noc je predo dvermi a naše stoly sa budú prehýbať pod rôznymi druhmi mäsa, klobás, šuniek a vajec.

 

 

Najčastejšie ako prídavok k týmto pochúťkam volíme chren, cviklu alebo horčicu.

Dnes vám však prezradíme, ako pripraviť nevšednú lahodnú omáčku, ktorá dokonale zvýrazní chuť a mäsa.

 

 

Úžasný recept na lahodnú veľkonočnú omáčku z portálu haps.

Potrebujeme:

cca 100 g marinovaných húb (môžeme použiť viacero druhov, napr. maslové, šampiňóny…)

80 g nakladaných uhoriek

1 pohár cibule v náleve

40 g kapár v slanom náleve

2 PL nasekaného kôpru

1 plnú PL francúzskej horčice

cca 200 g majonézy (najlepšie zvoliť takú s nízkym obsahom octu)

100 g prírodného alebo gréckeho jogurtu

soľ

korenie podľa chuti

 

 

Postup:

Najskôr pri pripravíme všetky suroviny.

Nakladané huby, kapary a cibuľu scedíme z nálevu.

Nakrájame na malé kocky a vložíme do misky.

 

 

Nakladané uhorky nakrájame na jemno na kocky.

Pridáme ich do misky.

 

 

Na ingrediencie položíme papierovú utierku.

Zatlačíme, aby absorbovala prebytočnú šťavu.

 

 

Pridáme majonézu a jogurt.

Ďalej pridáme horčicu a kôpor.

 

 

Nakoniec pridáme korenie a dôkladne premiešame.

Omáčku vložíme do chladničky na 2-3 hodiny.

Ide o to, aby sa suroviny čo najlepšie spojili.

 

 

Tip redakcie:

Aby bola omáčka ešte výraznejšia, môžete pridať trochu citrónovej šťavy.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes