plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší dezert na svete: Chutí NEBESKY!

V Nórsku sú presvedčení, že sa jedná o najlepší koláč na svete – veď posúďte sami.

Nadýchané cesto, na ňom vrstva pusiniek s chrumkavými lupienkami mandlí a to všetko spojené vanilkovým krémom.

 

 

Výnimočný recept na lahodný krémový dezert z youtube kanála Mia’s kitchen.

Potrebujeme:

Na základ:

100 g masla

100 g kryštálového cukru

2 ČL vanilkového cukru

4 PL mlieka

4 žĺtky

100 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

Na pusinky:

100 g mandľových lupienkov

4 bielky

180 g kryštálového cukru

Na plnku:

5 dcl vanilkového pudingu

2,5 dcl smotany na šľahanie

Postup:

Do misky vložíme zmäknuté maslo.

Pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Po jednom zašľaháme žĺtky.

Cez sitko preosejeme múku s vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.

 

 

Vareškou premiešame.

Pridáme mlieko a spolu vymiešame.

 

 

Cesto rozotrieme na dno plechu vystlaného papierom na pečenie.

Pripravíme si pusinky: do misky s bielkami pridáme cukor a mixérom vyšľaháme tuhý krém.

 

 

Krém z bielkov rozotrieme na cesto.

Potom posypeme mandľovými lupienkami.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20-25 minút pri teplote 175°C.

 

 

Do samostatnej misky pridáme smotanu a vyšľaháme.

Pridáme vanilkový puding a na najnižšej rýchlosti opatrne prešľaháme.

 

 

Z upečeného cesta odstránime papier na pečenie.

Rozdelíme na polovicu a jednu časť položíme na podnos.

 

 

Na cesto roztrieme krém a na vrch položíme druhú polovicu základu.

Dezert vložíme do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes