V Nórsku sú presvedčení, že sa jedná o najlepší koláč na svete – veď posúďte sami.
Nadýchané cesto, na ňom vrstva pusiniek s chrumkavými lupienkami mandlí a to všetko spojené vanilkovým krémom.
Výnimočný recept na lahodný krémový dezert z youtube kanála Mia’s kitchen.
Potrebujeme:
Na základ:
100 g masla
100 g kryštálového cukru
2 ČL vanilkového cukru
4 PL mlieka
4 žĺtky
100 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
Na pusinky:
100 g mandľových lupienkov
4 bielky
180 g kryštálového cukru
Na plnku:
5 dcl vanilkového pudingu
2,5 dcl smotany na šľahanie
Postup:
Do misky vložíme zmäknuté maslo.
Pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.
Po jednom zašľaháme žĺtky.
Cez sitko preosejeme múku s vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.
Vareškou premiešame.
Pridáme mlieko a spolu vymiešame.
Cesto rozotrieme na dno plechu vystlaného papierom na pečenie.
Pripravíme si pusinky: do misky s bielkami pridáme cukor a mixérom vyšľaháme tuhý krém.
Krém z bielkov rozotrieme na cesto.
Potom posypeme mandľovými lupienkami.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-25 minút pri teplote 175°C.
Do samostatnej misky pridáme smotanu a vyšľaháme.
Pridáme vanilkový puding a na najnižšej rýchlosti opatrne prešľaháme.
Z upečeného cesta odstránime papier na pečenie.
Rozdelíme na polovicu a jednu časť položíme na podnos.
Na cesto roztrieme krém a na vrch položíme druhú polovicu základu.
Dezert vložíme do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU