plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší koláč z kyslej smotany: Vanilkový krém je ukrytý priamo v ceste – neskutočná dobrota ku kávičke!

Koláč, ktorý je skutočne vynikajúci, jemný a pritom šťavnatý.

 

 

Môžete robiť s ovocím, alebo aj bez ovocia.

Pohár môžete používať s objemom 250 ml.

Ak používate iný objem, vždy merajte všetky prísady s rovnakým pohárom, to je záruka úspechu.

 

 

Plech veľký 25×35 cm.

Potrebujeme:

1 pohár hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 pohár polohrubej múky

1 pohár mlieka

3/4 pohára kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

1/2 pohára oleja

2 vajcia

Na krém:

 

 

3/4 pohára práškového cukru

2 poháre smotany kyslej 16% (400 g)

2 vajcia

1 bal. zlatého klasu

1 bal. vanilkového cukru

Voliteľné – ovocie kompótované aj čerstvé

Postup:

Najskôr si vymiešame cesto pomocou ručného šľahača.

 

 

Najskôr vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.

Potom pridáme tekuté prísady a nakoniec sypké.

 

 

Na krém si zmiešame všetky prísady (používame pudingový prášok, nie uvarený puding).

Plech na pečenie vyložíme papierom, alebo vymastíme a vysypeme múkou.

 

 

Na plech navrstvíme 1/2 cesta.

Naň lyžicou krém (môžeme cik-cak, alebo robiť ostrovčeky).

 

 

Pridáme ovocie (ak ho používame – v tomto sú čučoriedky).

A opäť cesto.

Pri teplote 170 stupňov pečieme asi 45-55 minút.

Treba sledovať.

 

 

Hotový koláčik poprášime cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes