plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám recept na NAJJEDNODUCHŠÍ domáci chlebík do rúry: Nebesky chutný a za 15 minút upečený!

Receptov na domáci chlebík tu už bolo mnoho, ale predsa sa vždy nájde recept, ktorý prekoná všetky ostatné.

 

 

Dnes však pre vás niečo skutočne špeciálne – ten najjednoduchší recept na chlebík, aký tu keby bol.

Navyše, tento chlebík je výnimočný aj tým, že sa upečie za 15-20 minút,

Úžasný domáci recept od pani Sivli Š.

 

 

Ak máte radi nové chute, chlebík môžete ozvláštniť semienkami, osmaženou cibuľkou, kúskami olív.

Potrebujeme:

500g hladká múka

1 bal sušeného droždia

10 g kr. cukru

10 g soli

Rasca celá

300 ml teplej vody

Na potretie:

 

 

Mlieko

Voliteľné:

Sezamové semienka

Ľanové semienka

Osmažená cibuľka

Olivy

Postup:

Nachystáme si väčšiu misku na zmiešanie prísad.

 

 

Nasypeme múku, pridáme vodu, droždie a cukor.

Dobre premiešame a nakoniec pridáme soľ.

Vmiešame aj rascu – prípadne aj iné prísady podľa chuti.

 

 

Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť – cesto dvakrát zväčší svoj objem, trvá to asi hodinku.

Po uplynutí tohoto času si nachystáme plech a vyložíme ho papierom na pečenie.

Cesto preložíme na plech, vyformujeme do tvaru bochníka.

 

 

Potrieme mliekom a dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 240 stupňov 15-20 minút – riaďte sa podľa svojej rúry.

Chlieb je neskutočne dobrý – mäkučký vnútri a na povrchu chrumkavý.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes