plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie pečené zemiaky

Už dlhšie som sa odhodlávala vyskúšať recept, o ktorom moja svokra hovorí ako o „najlepšom recepte na pečené zemiaky“. Dnes viem, že skutočne nepreháňala. Zemiaky sú úžasne chutné, krémové a voňavé. Dokonca, moji chlapi vôbec nefrflali, že na večeru nebolo žiadne mäso. Po zemiačikoch sa zaprášilo jedna radosť! :-)

Potrebujeme:

6-7 zemiakov

2 lyžice zmäknutého masla

½ šálky mlieka

1 ½ šálky kyslej smotany

2 lyžice hladkej múky

3-4 strúčiky cesnaku

1 lyžičku soli

Štipku čierneho mletého korenia

1 ½ šálky strúhaného syra

2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej cibuľky

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov. Zapekaciu misu vymastíme s maslom.

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misy. Ja som použila nové zemiaky a preto som ich nešúpala, ale len dôkladne umyla a nakrájala.

Vo väčšej miske zmiešame mlieko so smotanou, múkou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Dobre premiešame a zmes potom najeleme na zemiaky.

Potom zapekaciu misu prikryjeme fóliou a dáme do rúry na 30 minút. Následne fóliu odstránime a pečieme ďalších 20-30 minút. Krátko pred dopečením, posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte 3-5 minút, kým sa syr nerozpustí.

Vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť, posypeme cibuľou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!  :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes