Nadýchaný, lahodný jablkový koláč, ktorý vám bude z taniera miznúť pred očami.
Jemná pochúťka s čokoládovou polevou, ktorá si získa vaše srdcia a maškrtné jazýčky.
Neskutočný recept na neodolateľný jablkový koláč s čokoládovou polevou z youtube kanála Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful.
Potrebujeme:
120 g pomletých vlašských orechov
200 g nastrúhaných jabĺk
200 g kryštálového cukru
1 balenie prášku do pečiva
1 balenie vanilkového cukru
150 ml rastlinného oleja
250 ml mlieka
200 g krupice
120 g hladkej múky
80 g hrozienok
1 ČL škorice
1 PL rumu
Na polevu:
100 g tmavej čokolády
20 g masla
Postup:
Na začiatku ošúpeme jablká.
Na hrubom strúhadle ich nastrúhame do taniera, pridáme ich do hlbokej misky.
Potom pridáme škoricu, nalejeme tmavý rum.
Lyžicou premiešame.
Potom do zmesi pridáme hrozienka.
Ďalej pridáme pomleté orechy.
Lyžicou dobre zamiešame.
Nalejeme olej.
Nasypeme cukor.
Dôkladne premiešame.
Potom do zmesi nalejeme mlieko a zľahka zamiešame.
Nasypeme vanilkový cukor a prášok do pečiva.
Premiešame.
Pridáme krupicu a vymiešame.
Nasypeme múku a dôkladne premiešame.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-25 minút pri teplote 170°C.
Po upečení necháme koláč vychladnúť.
V rajnici roztopíme maslo.
Pridáme nalámanú čokoládu.
Miešame, kým sa nerozpustí.
Polevu nalejeme na vrch koláča, rozotrieme a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: