plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketa v jemnom cestíčku s cesnakom, ktorú milujeme: Bez debaty, toto je najchutnejší letný obed!

Za nie viac ako 15 minút pripravíte lahodnú vysmážanú cuketu.

Máme pre vás perfektný tip na obed alebo večeru v prípade, že už vám dochádzajú kreatívne nápady.

 

 

Tento recept nevyžaduje veľa ingrediencií a za nie viac ako 15 minút pripravíte lahodnú vysmážanú cuketu.

Unikátny recept na netradičnú vysmážanú cuketu z youtube kanála Șef Paul Constantin.

Potrebujeme:

50-100 ml rastlinného oleja

1-2 čerstvé cukety

4 vajcia

150-200 g hladkej múky

1 PL soli

1/2 hlavičky cesnaku (4 strúčiky)

1/2 ČL mletého čierneho korenia (alebo podľa chuti)

1 ČL mletej papriky

 

Postup:

Z cukety odstránime konce. Potom nakrájame na 1 cm hrubé plátky.

Cuketové plátky vložíme do misky.

 

 

Potom cuketu posolíme a necháme 15-20 minút odstáť.

Do samostatnej misky pridáme hladkú múku.

Pridáme mletú papriku a čierne korenie.

Všetko spolu dobre premiešame.

Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.

Pridáme štipku soli a vidličkou vyšľaháme.

 

 

Pridáme prelisovaný cesnak a zamiešame.

Po uplynutí doby vylejeme prebytočnú tekutinu z cukety.

Plátky umyjeme a naukladáme na čistú utierku.

 

 

Prekryjeme ďalšou utierkou a jemne postláčame, aby absorbovala všetku prebytočnú tekutinu.

Na panvici zohrejeme olej.

Cuketové plátky obalíme najprv v múke s korením a potom vo vajíčkovej zmesi.

Plátky naukladáme na panvicu tak, aby sme ju nepreplnili.

Smažíme 1 – 1,5 minúty z jednej strany a minútu z druhej strany.

Hotové plátky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes