TOTO je hlavný dôvod, prečo sú babkine palacinky vyhlásené po celej dedine: Pri príprave cesta používa tento TRIK!

Palacinky nadýchané ako obláčik: Tento trik používali naše staré mamy a chutia skvele!

Palacinky podľa receptu našich babičiek sú nadýchané, hrubšie a plné chuti, na ktoré sa ťažko zabúda.

 

 

Tento recept je jednoduchý a využíva bežné ingrediencie ako múka, mlieko, voda, vajcia a štipka soli.

Dajú sa podávať na tisíc spôsobov, s rôznymi náplňami, sladké, slané alebo úplne bez ničoho.

Tajomstvo nadýchaných palaciniek spočíva v tejto jednej veci, ktorú odporúča pri ich príprave urobiť aj portál kobieta.gazeta.

Na babičkinu verziu palaciniek sa nezabúda

 

 

Je to pritom veľmi jednoduché a stačí, ak sa bielky vyšľahajú na tuhý sneh, ktorý sa opatrne pridáva do cesta.

Celý recept sa dozviete nižšie a určite stojí za to ho vyskúšať. 

Palacinky sa opekajú na dobre zohriatej panvici, aby získali správnu textúru a chuť.

 

 

Ingrediencie:

1 pohár hladkej múky

1 pohár mlieka

 

 

1/2 pohára vody (sýtená voda dodá extra nadýchanosť)

2 vajcia (oddelené žĺtky a bielky)

 

 

štipku soli (voliteľné)

Postup:

Múku preosejte a zmiešajte so žĺtkami, mliekom a vodou.

 

 

Bielky šľahajte so štipkou soli, kým nevznikne tuhá pena.

Jemne pridajte vyšľahané bielky do cesta, aby zostalo nadýchané.

 

 

Zohrejte panvicu na strednú teplotu a nalejte cesto, ktoré bude trochu hrubšie.

Palacinky smažte z oboch strán dozlatista.

 

 

Tieto palacinky sú výborné nielen v sladkých, ale aj v slaných verziách.

Môžete ich podávať podľa chuti s rôznymi náplňami alebo bez ničoho, podobne ako sa to robievalo v minulosti.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes