plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchaná bublanina s ovocím a tvarohom: Rýchly a jednoduchý recept na najlepší letný koláčik!

Našli sme úžasný recept na domácu nadýchanú bublaninu, ktorej autorkou je pani Petra Ž.

Vďaka tvarohu je bublanina úžasne krémová a jemná zároveň.

Vyskúšajte ju so sezónnym aj zaváraným alebo mrazeným ovocím.

Výsledok bude zakaždým fantastický.

 

 

Potrebujeme:

 

3 vajcia

180g cukru krupica

200ml oleja

200 mlieka

370g hladkej múky

2 lyžice kukuričného škrobu

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

Tvarohová náplň:

250g tvarohu

55g cukru práškového

2 lyžice mlieka

1 vajíčko

Ovocie (voliteľné):

jahody

čučoriedky

maliny

čerešne

Prípadne:

kúsky čokolády

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

V recepte sú použité jahody a čučoriedky, ale môžete samozrejme použiť ovocie, ktoré máte doma.

 

 

Vajcíčka vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme olej, mlieko a dobre premiešame.

Vmiešame aj preosiatu múku s kukuričným škrovom a práškom do pečiva.

 

 

Vmiešame aj vanilkový cukor, ktoý cesto krásne prevonia.

Hotové cesto navarstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou (ja používam hrubú múku alebo krupicu).

Teraz tvarohová náplň:

 

 

V miske zmiešame tvaroh, vajíčko a cukor.

Pridáme aj mlieko a dobre premiešame.

Tvarohovú náplň dávkujeme na cesto lyžičou – vytvoríme „ostrovčeky“.

 

 

Prirpavíme si aj ovocie – čučoriedky stačí umyť.

Jahody nakrájame na menšie kúsky.

Ukladáme na cesto.

Hotovo – teraz dáme koláčik piecť.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinku – treba sledovať.

 

 

Hotový koláč môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes