Fantastické cesto na moravské koláče a buchty podľa pani Evky , ktoré viete pripraviť za 15 minút a ďalších 15 minút sa pečú.
O pol hodinky tak môžete mať na stole vynikajúce koláčiky.
Keď raz skúsite tento recept, určite ho budete robiť pravidelne!
Potrebujeme:
Cesto:
600g hl. múka
250ml mlieko
1 droždie
2 vajcia
2 dc oleja
3 lyzice kr.cukru
1 bal. vanilkového cukor
1 prášok do pečiva
Náplň:
Tvaroh
Kyslá smotana
Žĺtok
Lekvár
Čučoriedky
Domáci džem
Mak
Orechy
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Toto cesto je zázračné v tom, že všetky len stačí vymiešať v jednej miske.
Žiadna dlhá práca a ani čakanie na vykysnutie.
Jednoducho s cestom hneď pracujete – teda robíte koláčiky.
Ja som koláčiky povykrajovala pohárom (priemer 5 cm).
V strede som urobila priehlbinku dnom menšieho pohára.
Do jamky dáme náplň.
Odporúčam slivkový lekvár a ochutený tvaroh vymiešaný so žĺtkom.
Výborná je aj kombinácia ochutený tvaroh a ovocie – napríklad čučoriedky.
Na vrch ešte odporúčam nasypať posýpku z múky, masla a cukru v pomere 1:1:1.
Potrieme vajíčkom a dáme piecť.
Vo vyhriatej rúre sa pečú pri 180 stupňoch len 15-16 minút.
Koláčiky sú krásne mäkučké a vynikajúce.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor receptu : Eva T.