plny-hrniec_transparent_negativ.png

Upiekla som jednoduchý MIEŠANÝ koláč: Je plný čokolády a čerešní a jeho príprava trvá len 5 MINÚT!

Miešané koláše sú u nás obrovským hitom, pretože sú rýchlo hotové a sú naozaj veľmi chutné.

 

 

Najlepšie na tom je, že existuje množstvo spôsobov, ako ich obmieňať.

Teraz sme urobili čokoládovo-čerešňový zmiešaný koláčik podľa YouTube kanálu Bridget’s Kitchen, pretože túto kombináciu milujeme.

Samozrejme, môže byť pripravený s čerešňami alebo inými druhmi ovocia.

Na slávnostné príležitosti pečiem zvyčajne dve porcie, keďže si zachováva textúru celé dni, zostáva lahodný a veľmi jemný.

Potrebujeme:

 

 

2 vajcia

130 g kr. cukru

130 ml mlieka

80 ml oleja

250 g hladkej múky

pol lyžičky prášku do pečiva

80 g čokolády

100 g zaváraných čerešní

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

 

 

Začneme sypkými prísadami.

Do misky nasypeme preosiatu múku.

Pridáme prášok do pečiva a cukor.

 

 

Pridáme dve vajcia.

Nalejeme olej a mlieko.

Teraz všetko premiešame vareškou.

 

 

Miešame, kým nevznikne jednotné cesto.

Teraz si scedíme čerešne z nálevu.

Čokoládu nastrúhame alebo nasekáme na menšie kúsky.

 

 

Pridáme obe prísady do cesta.

Jednoducho zamiešame.

Teraz si nachystáme podlhovastú menšiu formu na pečenie (23×12 cm).

Nalejeme cesto a uhladíme.

 

 

Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 60 minút.

Čerešne pustia veľa šťavy, práve preto je čas pečenia dlhší.

Samozrejme koláč treba sledovať, každá rúra pečie inak.

 

 

Po upečení vyklopíme z formy.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes