Mega nadýchané lievance s gréckym jogurtom: Odporúčam zdvojnásobiť dávku!

Tak jemné a lahodné lievance ste asi nejedli.

„Racuchy“ sú kypré lievance pochádzajúce z poľskej kuchyne, často pripravované s pridaním ovocia, napríklad jabĺk.

Chutné sú však aj bez nich.

 

 

Úžasný recept na nadýchané jogurtové lievance z portálu newscafe.

Pridajte do cesta jogurt

Náš recept na lievance obsahuje aj grécky jogurt.

Pripravte ich presne podľa daných krokov a vo vnútri budú určite super nadýchané a jemné.

 

Na lievance potrebujeme:

 

 

3 vajcia

250 g gréckeho jogurtu

3 PL vanilkového cukru

2 šálky hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

rastlinný olej

štipku soli

Postup:

Do misky pridáme vajcia a cukor, vyšľaháme a pridáme jogurt.

 

 

Do zmesi pridáme múku.

Ďalej pridáme prášok do pečiva a soľ.

Všetko premiešame, aby sme získali hladkú hmotu.

Na panvici zohrejeme olej.

Pomocou lyžice pridáme cesto do rozpáleného ohňa.

Smažíme z oboch strán do zlatista.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Bonusový recept na extra nadýchané domáce lievance z troch ingrediencií:

Lievance sú perfektným nápadom na chutné raňajky alebo občerstvenie počas dňa.

 

 

Výborne chutia posypané cukrom, s pohárom mlieka alebo krémového kakaa.

Najjednoduchší recept na lievance pozostáva len z troch ingrediencií, ktoré už s najväčšou pravdepodobnosťou máte vo svojej kuchyni.

Ak ich chcete mať neskutočne nadýchané, nezabudnite, že je dôležité, akým spôsobom tieto tri prísady spracujete a pridávate do cesta.

 

 

Lievance nadýchané ako obláčik, nemusia obsahovať sódu ani droždie.

Dokonca nemusíte pridávať ani prášok do pečiva.

Ich tajomstvo spočíva v správne našľahaných bielkach.

 

 

Ak teda máte chuť na chutné raňajky ako od babičky, určite skúste tento recept a vychutnajte si chuť detstva.

Potrebujeme:

2 vajcia

4 lyžice mlieka

6 lyžíc hladkej múky

voliteľné:

práškový cukor

tvaroh

kyslú smotanu

čerstvé ovocie

javorový sirup

nutellu

Postup:

Múku preosejeme do misy. Oddelíme žĺtky od bielkov.

 

 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Múku zmiešame so žĺtkami a mliekom.

Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

Vyprážame z oboch strán na oleji (asi 3 minúty z každej strany).

 

 

Podávame s obľúbenými polevami alebo posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes