Príprava tohto sladkého pokušenia je veľmi jednoduchá. Cesto je krehké a jemné a biela čokoláda vo vnútri omámi vaše chuťové poháriky. Táto dobrota priláka všetky maškrtné jazýčky :)
Potrebujeme:
500 – 600 g hladkej múky
150 g cukru
250 g masla
7 žĺtkov
100 g bielej čokolády
40 g práškového cukru
50 g kakaa na dekoráciu
Postup:
Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom a žĺtkami. Preosejte múku a pridajte k žĺtkovej hmote. Vymieste hladké cesto (odporúča sa miesiť aspoň 10-12 minút). Formujte malé koláčiky a do každého vložte kúsok bielej čokolády. Zabaľte do cesta a vytvarujte malé čiapočky. Pečte pri cca 230° C asi 10 minút. Upečené koláčiky by nemali byť príliš hnedé, skôr takej smotanovej farby, inak by mohli byť tvrdé. Hotové vychladnuté koláčiky obaľte v zmesi práškového cukru a kakaa. Dobrú chuť!
Zdroj: tipichnyjkulinar.com