Ak hľadáte tip na chutnú a rýchlu večeru, alebo jednoducho chcete oživiť svoj obľúbený pokrm dobrou omáčkou, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte lahodnú omáčku zo syra, smotany a petržlenovej vňate. Chutí výborne, hotová je za 5 minút!
Potrebujeme:
300 ml smotany na varenie
1 lyžicu masla
150 g strúhaného parmezánu (prípadne iného syra)
2-3 lyžice kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Najskôr zahrejeme sladkú smotanu. Keď je smotana teplá, pridáme maslo, pretlačený cesnak, parmezán a za stáleho miešania varíme, kým sa syr celkom nerozpustí. Potom zložíme z plameňa a vmiešame kyslú smotanu a petržlenovú vňať alebo kôpor.
Pridávame k mäsu, cestovinám alebo obľúbeným domácim krekrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)