Fantastický recept, ako pripraviť perfektný marhuľový džem bez chémie a dokonca aj bez klasického varenia.
Jednoducho ho pripravíte v rúre!
Inšpiráciu na tento recept mám od svojej dobrej kamarátky Janky.
Tento džem je veľmi jednoduchý a ja som si ho upravila podľa seba.
Konzistenciu môžete mať jemnejšiu, alebo ponechať kúsky viac v celku, je to na vás.
Ja mám rada jemnejší.
Neváhajte a skúste ho, ku klasickému vareniu v hrnci sa už nevrátite!
Potrebujeme:
1 kg marhúľ
500 g cukru
1 štamperlík rumu
Postup:
Pripravíme si ovocie.
Marhule nakrájame.
Odstránime kôstku.
Do pekáča pokrájame zrelé marhule.
Zalejeme štamperlíkom rumu.
A podľa chuti osladíme cukrom (ja dávam uvedené množstvo).
Všetko premiešame.
Vložíme do vyhriatej rúry na 190 ° C.
Sem tam premiešame.
Pečieme cca 1 hod do sklovita.
Potom ihneď plníme do pohárov.
Pevne uzavrieme a obrátime dnom hore do vychladnutia.
Džem sa nám nikdy neskazil a je najlepší.
Robím takto aj jablkový a slivkový džem.
Tento spôsob je tiež výborný na slivky, sú to potom výborná lekvár.
Hotovo!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)