Legendárny METROVÝ koláč od mojej maminky: V lete u nás nemôže chýbať, tu je recept!

Vzácny recept na bublaninu, ktorá nemá konkurenciu.

Ponúkame vám časovo nenáročný recept na nadýchanú marhuľovú bublaninu.

 

 

Ovocná pochúťka nášho detstva, ktorú milujú malí aj veľkí.

Jednoduchý a rýchly recept na domácu bublaninu z youtube kanála Recepty, nápady a inšpirácie.

Navyše, prinášame vám aj niekoľko skvelých tipov, ako môžeme recept na bublaninu vylepšiť a dosiahnúť ešte lepší výsledok.

Potrebujeme:

250 g práškového cukru

4 vajcia

200 ml rastlinného oleja

300 ml mlieka

500 g polohrubej múky

1 balenie prášku do pečiva

marhule

práškový cukor na posypanie

 

Postup:

Do misky nasypeme cukor a pridáme vajcia.

 

 

Metličkou vymiešame a do zmesi nalejeme olej. Dobre premiešame.

Pridáme mlieko a zamiešame. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

Múku nasypeme do tekutej zmesi a metličkou vymiešame.

 

 

Plech vymastíme a posypeme múkou. Nalejeme cesto a rovnomerne zarovnáme.

Na vrch cesta naukladáme marhule a plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C. Po upečení posypeme koláč práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

Niekoľko tipov, ako vylepšiť recept na marhuľovú bublaninu a dodať jej jedinečnú chuť a štruktúru

 

 

Pridanie korenín:

Do cesta na bublaninu môžete pridať rôzne korenia a bylinky, aby ste mu dodali hĺbku chuti a arómu. Skúste pridať škoricu, muškátový orech, kardamóm, klinčeky, vanilku, rozmarín alebo tymián. Korenie a bylinky môžete pridať priamo do cesta alebo ich môžete použiť na dochutenie ovocia pred vložením do koláča.

Použitie rôznych druhov ovocia:

Okrem marhúľ môžete do bublaniny pridať aj iné druhy ovocia, ako sú broskyne, slivky, čerešne, jahody, maliny alebo černice. Ovocie môžete kombinovať rôznymi spôsobmi a experimentovať s rôznymi chuťovými kombináciami. Ovocie môžete pridať čerstvé, mrazené alebo kompótové.

Tvarohová vrstva:

 

 

Medzi cesto a ovocie môžete vložiť vrstvu tvarohovej plnky. Tvarohová plnka dodá bublanine extra vlhkosť a krémovú chuť. Na prípravu tvarohovej plnky zmiešajte tvaroh, cukor, vajce a vanilkový extrakt. Môžete pridať aj hrozienka, citrónovú kôru alebo štipku soli.

Posypka:

Pred pečením môžete bublaninu posypať rôznymi posypkami, aby ste jej dodali chrumkavosť a chuť. Skúste posypať bublaninu drobenkou z cesta, orechmi, strúhaným kokosom alebo škoricovým cukrom.

Poleva:

Po upečení môžete bublaninu poliať rôznymi polevami, aby ste jej dodali extra chuť a šmrnc. Skúste poliať bublaninu čokoládovou polevou, karamelovou polevou, ovocnou polevou alebo jednoducho posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes