plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mafiánske zemiaky: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina si chodila po dupľu!

Fantastické zemiaky, recept z časopisu - vrelo odporúčam!

Fantastické zemiaky, recept z časopisu – vrelo odporúčam!

 

 

Zemiaky sú krémové, veľmi chutné a viete ich pripraviť doslova za pár minút.

U nás majú dokonca väčší úspech, ako klasické francúzske zemiaky.

Nváhajte a skúste tento recept.

 

 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, varíme 20 minút, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm

750 g údeného mäsa nakrájané na plátky s hrúbkou 1 cm

1 cibuľa

60 g masla

1 polievková lyžica hl. múky

1 kocka zeleninového bujónu

250 ml voda

150 ml smotany na šľahanie

300 g jemne nastrúhaného syra

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

Maslo na vymastenie misy – stačí len málo

Soľ

Koreni podľa chuti

Postup:

Cibuľu si očistíme.

 

 

Nakrájame nadrobno.

Na masle osmažíme cibuľu s hladkou múkou dohneda.

 

 

Pridáme vodu (trochu odložíme bokom na rozmiešanie bujónu).

Za stáleho miešania privedieme do varu.

 

 

Potom pridáme smotanu.

Pridáme aj bujón rozmiešaný vo vode a privedieme do varu.

 

 

Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a 1/2 syra.

Miešame, kým sa syr nerozpustí.

 

 

Do misy navrstvíme striedavo zemiaky (ochutíme soľou a korením) a plátky mäska.

Zalejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom.

 

 

Dáme do rúry vyhriatej na 175 stupňov.

Necháme piecť 20-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes