Šťavnaté a aromatické kuracie mäso s lahodnou omáčkou pripravené na maďarský spôsob.
Hneď, ako som tento pokrm prvýkrát pripravil, všetci si ho okamžite obľúbili a žiadajú ma ho pripravovať aj viackrát do týždňa.
Famózny recept na lahodné kuracie mäso z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.
Potrebujeme:
1-2 ČL rastlinného oleja
20 g masla
1 veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
štipku soli a kryštálového cukru
1 papriku
1 PL sladkej papriky
1 PL hladkej múky
3 nastrúhané paradajky alebo 2 PL paradajkového pretlaku
1 pohár paradajkovej šťavy
kura (stehno, krídlo – čokoľvek máte radi)
zrnká oregana
zrnká čierneho korenia
bobkový list
mleté čierne korenie
koriander
kôpor
petržlenovú vňať
Príloha (voliteľné):
Varené alebo opekané zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Grilovaná zelenina
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Do panvice nalejeme olej a roztopíme maslo. Vykostené kuracie stehná s kožou výdatne posolíme.
Do rozpálenej panvice vložíme stehná kožou nadol.
Kuracie mäso osmažíme z oboch strán do zlatista.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.
Cesnakové strúčiky roztlačíme a na drobno nasekáme. Osmažené stehná preložíme na tanier.
Do výpeku z mäsa pridáme cibuľu a cesnak.
Ochutíme soľou, cukrom, premiešame a smažíme do zlatista.
Na hrubom strúhadle nastrúhame papriku v celku a pridáme do panvice.
Zamiešame a smažíme 3-4 minúty.
Do zmesi v panvici pridáme sladkú papriku, múku, zamiešame a smažíme 30-40 sekúnd.
Potom pridáme nastrúhané paradajky a premiešame.
Dochutíme soľou, cukrom a dobre zamiešame.
Vložíme kuracie stehná, prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 40 minút (v polovici varenia mäso obrátime).
Na tvrdej podložke nasekáme kôpor a petržlenovú vňať.
Do panvice pridáme bobkový list, mleté čierne korenie, kôpor a petržlenovú vňať.
Panvicu prikryjeme, vypneme oheň a necháme 10 minút dostáť.
Mäso s omáčkou servírujeme so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: