plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikto nepripravuje hovädzie mäso týmto spôsobom: Babičkin tajný recept, zjemní aj najtuhšie mäso tak, že sa doslova rozpadá!

Toto jedlo si určite zamilujete s celou rodinou.

Pripravte si doma extra jemné hovädzie mäso, ktoré sa vám bude rozplývať v ústach.

 

 

Toto jedlo si určite zamilujete s celou rodinou.

Geniálny recept na najjemnejšie hovädzie mäso z youtube kanála Fleisch Rezepte.

Potrebujeme:

2 kg hovädzieho mäsa

soľ

mleté čierne korenie

 

 

univerzálnu múku

2 cibule

800 ml zeleninového vývaru

rastlinný olej

Na prílohu:

zemiaky

soľ

mletú rascu

bravčovú masť

 

 

1/2 ČL mletého čierneho korenia

2 ČL sladkej papriky

1 ČL soli

pažítku

petržlenovú vňať

Postup:

Hovädzie mäso nakrájame na plátky. Poukladáme vedľa seba na tvrdú podložku a z oboch strán posolíme a okoreníme.

Nakoniec mäso z oboch strán posypeme múkou.

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.

V hlbokej panvici zohrejme olej.

Vedľa seba poukladáme hovädzie plátky a z oboch strán smažíme do zlatista.

 

 

Osmažené mäso vyberieme z panvice.

Do výpeku z mäsa pridáme cibuľu. Premiešame a smažíme do zlatista.

Do panvice nalejeme šťavu z mäsa a vložíme hovädzie plátky.

Mäso zalejeme zeleninovým vývarom.

Panvicu prekryjeme a mäso varíme dve hodiny (doba pečenia závisí od kvality mäsa).

 

 

Každú polhodinu otočíme mäso na druhú stranu a trochu premiešame.

Umyté neošúpané zemiaky vložíme do hrnca.

Posypeme rascou, soľou a zalejeme vodou.

Zemiaky uvaríme do mäkka.

Na grilovacej panvici roztopíme masť a poukladáme uvarené zemiaky.

Zemiaky osmažíme z oboch strán do zlatista.

 

 

V malej miske zmiešame čierne korenie, papriku a soľ.

Zmesou korenia z oboch strán posypeme zemiaky na panvici.

Na tvrdej podložke nasekáme pažítku, petržlenovú vňať a posypeme upečené zemiaky.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes