Ak vás deti budú žiadať o niečo sladké a výnimočne, tak odporúčame tento recept.
Úžasný krémový dezert z dvoch druhov čokolády dochutený šľahačkou a známou delikatesou vás nebude stáť veľa času a výsledok vám vyrazí dych.
Okúzľujúci čokoládový dezert v pohári podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
500 ml smotany na šľahanie
400 ml mlieka
150 g bielej čokolády
150 g horkej čokolády
2 PL kryštálového cukru
24 g želatínového stužovača
Na šľahačku:
200 ml smotany na šľahanie
1 ČL práškového alebo kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
Postup:
Do misky pridáme lyžicu cukru, stužovač, zamiešame, nalejeme mlieko, pridáme smotanu.
Všetko spolu premiešame metličkou.
Nakoniec pridáme nalámanú bielu čokoládu, misku prekryjeme fóliou a zohrievame v mikrovlnke na maximálnom výkone 5 minút, prípadne na roztopenie čokolády môžeme použiť vodný kúpeľ.
Zohriatu zmes rozlejeme do 6-ich pohárov (objem 200 ml), necháme vychladnúť a potom dáme na 15 minút do chladničky.
A zatiaľ si môžeme pripraviť zmes z horkej čokolády.
Do ďalšej misky rovnako pridáme cukor, stužovač.
Zamiešame, ďalej pridáme mlieko, smotanu a horkú čokoládu, ktorú roztopíme obdobným spôsobom, ako bielu a ešte za horúca zmes premiešame.
Zmes z horkej čokolády za tepla rozlejeme do pohárov na zmes z bielej čokolády, necháme vychladnúť.
Vložíme na 4 hodiny do chladničky.
Do väčšej misky nalejeme chladenú smotanu, pridáme cukor, vanilkový cukor.
Zmes pomocou ručného mixéra vyšľaháme najskôr pri nízkych otáčkach a potom vysokou rýchlosťou, kým nezhustne.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou tryskou, v hornej časti ho uzavrieme a môžeme ním ozdobiť čokoládový krém po vybratí z chladničky.
Do stredu na dochutenie a estetický efekt pridáme napríklad guličku Ferrero Rocher.
Sladký lahodný dezert môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: