Nasypte do vody a postriekajte napadnutné rastly: Pleseň okamžite mizne a PARADAJKY aj uhorky rodia ako divé!

Pleseň zemiaková viac nemá šancu!

Uhorky a paradajky sú náchylné na napadnutie plesňou zemiakovou.

 

 

Môže dokonca zlikvidovať celú našu úrodu.

Niektorí ľudia používajú chemické roztoky preventívne, aby sa vyhli zamoreniu.

Portál genialne však poradil oveľa lepší a navyše ekologický spôsob, ako sa s týmto problémom vysporiadať.

Kvasnicový postrek

Mnoho záhradkárov odporúča nastriekať na rastliny kvasnicový postrek. 

 

 

Chcete sa tešiť zo zdravých a veľkých plodov, a vyhnúť sa napadnutiu škodcami a chorobami rastlín?

Máme pre vás jednoduché domáce riešenie.

 

 

Tento recept je od záhradníka, ktorý s ním má dobré skúsenosti.

Jeho používaním budete mať istotu, že vaše plodiny budú v bezpečí.

 

 

Pri pestovaní plodín vo vlastnej záhrade musíte počítať s tým, že môžu byť napadnuté škodcami alebo chorobami.

Uhorky a paradajky nie sú výnimkou, takže by ste mali vedieť, čo použiť, aby ste tomu zabránili.

 

 

Mnoho ľudí volí jednoduchú cestu a vyberá si hotové chemikálie z obchodu.

Tie však škodia životnému prostrediu, aj nášmu zdraviu. 

Je známe, že chemikálie prenikajú hlboko do rastlín a potom ich konzumujeme.

 

 

Z tohto dôvodu vám odporúčame domáci ekologický recept na kvasnicový postrek.

Ako nastriekať kvások?

 

 

Recept na rozprašovanie kvásku nie je náročný.

Na prípravu vám stačí 100 g čerstvého droždia, ktoré rozpustíte v 10 litroch teplej vody.

 

 

Výslednú zmes premiešajte.

Roztok bude ihneď pripravený, treba ho len naliať do rozprašovača a postriekať ním rastliny.

Nezabudnite použiť iba čerstvé droždie, predávané v kockách.

 

 

Tento sprej používajte pravidelne, najlepšie raz týždenne.

Tak bude najúčinnejší a zabráni infekcii plodín.

U  chorých rastlín brzdí ďalší rozvoj plesne zemiakovej či iných hubových chorôb.

 

 

Prečo je potrebné striekať paradajky a uhorky?

Oba tieto druhy zeleniny sú veľmi zdravé a často sa používajú ako príloha k sendvičom alebo do šalátov.

Ich pestovanie nie je náročné a vždy je fajn mať poruke čerstvú zeleninu.

 

 

Je tu však jedno „ale“.

Paradajky aj uhorky sa často stávajú obeťou hubových chorôb.

 

 

Postrek by sa preto mal vykonávať pravidelne, aby sa predišlo tomuto problému a stratám na úrode.

Bez toho bude ťažké udržiavať zdravé plodiny bez invázie infekcií a škodcov.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.