Jednoduché, chutné a rýchlo jedlo z kuracej pečene, cibule a jabĺk.
Upečená pečeň je mäkká a šťavnatá a jablká jej dodajú nezameniteľnú chuť.
Jednoduchý recept na najchutnejšiu kuraciu pečeň s jablkami sme robili rpesne podľa tohoto receptu ešte za bývalého režimu.
Akurát namiesto oleja sme používali rastlinné maslo Juno.
Tu máte názorný videorecept z youtube kanála NATALI ARUSTAMYAN.
Potrebujeme:
500 g kuracej pečene
3 jablká
3 cibule
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
múku hladkú
rastlinný olej
1 ČL mletej papriky
Voliteľné (ak chcete trochu exotickej chute):
1 ČL kurkumy
Postup:
Pečeň posolíme a ochutíme čiernym korením.
Na panvici zohrejeme olej.
Umyté jablká nakrájame na štvrtiny.
Odstránime jadierka a nakrájame ich na tenké plátky.
Pečienku dôkladne obalíme v múke.
Na panvici ju z oboch strán osmažíme do zlatista.
Na druhej panvici zohrejeme trochu oleja.
Pridáme plátky jablka a osmažíme, kým nezmäknú.
Osmažené jablká vyberieme na tanier.
Na panvicu naukladáme na plátky nakrájanú cibuľu.
Cibuľu osolíme a posypeme čiernym korením.
Pridáme papriku, kurkumu, zľahka premiešame a smažíme na strednom ohni.
Jablká naukladáme na spodok zapekacej misy.
Potom naukladáme pečeň a nakoniec cibuľu.
Misu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: